Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 150 švietimo ir kultūros įstaigų priima vaikus atostogoms

Per 150 šalies švietimo įstaigų, bibliotekų, muziejų, kultūros centrų 50-yje savivaldybių prisidėjo prie iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ ir suteikė vaikams galimybes prasmingai leisti atostogas, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.
Moksleiviai
Moksleiviai / Scanpix

Įstaigos kviečia vaikus dalyvauti dienos stovyklose, turistiniuose žygiuose, kraštotyrinėje veikloje, futbolo, krepšinio rungtynėse, orientacinėse varžybose, žaisti stalo futbolą, biliardą, smiginį, mokomuosius stalo žaidimus.

Taip pat vaikams organizuojami edukaciniai užsiėmimai, įvairios dirbtuvės, pavyzdžiui, muzikos ir grafikos, interjero ir dekupažo, grafičio ir sceninio makiažo, keramikos, siuvinėjimo, mezgimo. Bibliotekose, kultūros centruose vyks knygų skaitymai, iliustracijų konkursai, protų mūšiai, viktorinos, filmų peržiūros ir aptarimai, dainos, šokio konkursai ir pan.

„Džiugina, kad beveik visos savivaldybės prisidėjo prie iniciatyvos padėti vaikams turiningai praleisti vasarą. Bendrojo ugdymo mokyklos, daugiafunkciai centrai, dienos centrai, neformaliojo vaikų švietimo mokyklos, muziejai, bendruomenės ir kitos įstaigos siūlo profesionaliai parengtas edukacines programas, organizuoja įdomias veiklas, kviečia vaikus žaisti, skaityti, dalyvauti varžybose ar meninėse veiklose“, – sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Daugiausia edukacinių veiklų vaikams siūlo Anykščių ir Kėdainių rajonų švietimo ir kultūros įstaigos.

Projektą „Atverk duris vasarai“ organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centras.

Šią vasarą vaikų vasaros poilsiui iš viso skiriama 1 mln. eurų, tai ministerijos, savivaldybių ir ES struktūrinių fondų lėšos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius