Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Personalo kompanijos vadovas: teisės fakultetus galima uždaryti dešimtmečiui

Bendrovės „Strategic Staffing Solutions International“ vadovas Lietuvoje Andrius Francas Pasaulio lietuvių ekonomikos forume (PLEF) sakė, kad jaunimui itin svarbu tinkamai pasirinkti profesiją, nes daugumos šiandien populiarių profesijų atstovai jau nebėra reikalingi.
VU Teisės fakulteto studentai
VU Teisės fakulteto studentai / Organizatorių nuotr.

„Teisininkų Lietuvoje nebereikia, galim dešimčiai metų uždaryti visus teisės fakultetus. Čia prarasta karta, nes tie gabūs žmonės neturi kur dėtis“, – sakė A.Francas.

Kaip neperspektyvias profesijas jis taip pat išskyrė vadybą, viešuosius ryšius, draudimą. „Pateisinu žmones, stojančius į vadybą tik tuo atveju, jei jie kurs savo verslą. Kitu atveju tai tik bedarbių armija“, – teigė A.Francas.

Perspektyviausios, personalo kompanijos vadovo teigimu, yra ir bus gamybos, pardavimų, informacinių technologijų, telekomunikacijų, finansų, apskaitos specialybės.

Be to, pasak A.Franco, itin svarbi yra ieškančiojo darbo patirtis: „Patirtį kaupiame dar nė neturėdami profesijos. Karjera prasideda smėlio dėžėje. Modelius renkamės dar apie tai negalvodami. Jei man žmogus atsako, kad nieko neveikė vasarą, nes ilsėjosi, man čia nėra atsakymas. Ir dar reikia mokėti daug kalbų, bet jau ne anglų, anglų ir taip gerai mokam. Reikia galvoti apie kitas kalbas, kurios yra potencialios.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius