-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą Kaune rengiama Rudeninė studentų regata

Kauno technologijos universiteto Kūno kultūros ir sporto centro iniciatyva pirmą kartą Kaune rengiama Rudeninė studentų regata, kuri įvyks rugsėjo 25 dieną, šeštadienį, Senamiesčio prieplaukoje.
Vikingai
Vikingai / Organizatorių nuotr.

Renginyje laukiami visų šalies universitetų ir kolegijų studentai, taip pat miesto gyventojai ir svečiai. Šventės dalyviai galės ne tik stebėti, bet ir patys išmėginti jėgas įvairiose sporto varžybose ir atrakcijose, smagiai leisti laiką jaunųjų pirklių mugėje, šėlti vakariniame Lietuvos roko žvaigždžių koncerte.

Regatos atidarymas prasidės 14 valandą parodomuoju įvairių klasių laivų plaukimu. Universitetų ir kolegijų studentų irkluojamos baidarės, kanojos, akademinės valtys, plaustai bei senoviniai laivai plauks nuo Kauno hidroelektrinės iki Senamiesčio prieplaukos. Po atidarymo studentai rungsis įvairiose varžybose (virvės traukimo, rankos lenkimo, stalo teniso), nuotaikingose estafetėse, kovos dėl Kauno miesto mero taurės vikingų-aisčių regatoje. „Norint tapti stipriausiais plaukti teks netgi prieš srovę“, – atskleidė KTU sportinių renginių koordinatorius Jonas Kurševičius. Jaunimas taip pat galės palaipioti dirbtinės uolos sienele, žaisti stalo žaidimus, mokytis savigynos gudrybių.

Nuo vidurdienio iki pat vakaro Senamiesčio prieplaukoje ir gatvelėse šurmuliuos jaunieji pirkliai, tautodailininkai, liaudies meistrai ir amatininkai. Šventės dalyviai galės įsigyti jų siūlomos produkcijos, paragauti čia pat gaminamų tradicinių valgių, susipažinti su ekologiška gyvensena. Mugės dalyvius linksmins jaunieji gatvės muzikantai, cirko artistai, šokėjai.

19 val. Rudeninę studentų regatą vainikuos nugalėtojų apdovanojimai, visų šventės dalyvių linijiniai šokiai ir Lietuvos roko grandų – grupės „Rebelheart“ – koncertas.

Pasak KTU Kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus prof. Vito Linonio, tokios akademinės regatos, kuriose vyksta vikingų laivų varžybos, yra rengiamos ne vienoje pasaulio šalyje. Ši tradicija prigyja ir Lietuvoje: Birštone kasmet organizuojama tarptautinė irklavimo šventė, Vilniuje vasaros sezoną atidaro Neries regata.

„Norėtųsi tikėti, kad Rudeninė studentų regata Kaune taip pat taps ne tik įsimintinu vasaros sezono uždarymo akcentu, bet ir prasminga šalies akademinio jaunimo tradicija, ugdančia jaunuomenės bei visų miestelėnų sportinę ir bendrumo dvasią. Akademinio jaunimo miestą, įsikūrusį dviejų didžiųjų Lietuvos upių Nemuno ir Neries santakoje, ateityje turėtų garsinti ir tarptautinė akademinio jaunimo regata“, – įsitikinęs prof. V. Linonis, ne kartą įvertintas prestižiniais Kauno miesto apdovanojimais už nuopelnus studentų ir jaunimo sporto plėtrai. 2010 m. jam įteiktas Santakos garbės ženklas, o 2008 m. – „Gerumo plyta“.

Su varžybų nuostatais galite susipažinti čia.

Dalyvių registracija vyksta el. p.: laisvalaikis@ktusa.lt arba mindaugas.dubosas@ktu.lt.

Renginio globėjai – Kauno miesto savivaldybė ir Kauno technologijos universitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius