Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš mokslo metų pradžią Švietimo ir mokslo ministerija perduos rekordinį kiekį geltonųjų autobusų

2016 metais Švietimo ir mokslo ministerija nupirko ir mokykloms perduos 82 naujus „Volkswagen Crafter“ mokyklinius autobusus. Pirmą kartą per šešiolika metų autobusų šiemet nupirkta beveik dvigubai daugiau. 22 savivaldybės gaus po du autobusus.
Mokyklinis autobusiukas
Mokyklinis autobusiukas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mokyklinių autobusų poreikis didėja. Ieškojome galimybių, kaip jais aprūpinti kuo daugiau mokyklų. Šiemet ministerija pirmą kartą mokykliniams autobusams pirkti papildomai panaudojo ir ES projekto lėšų. Už daugiau nei 1 mln. eurų iš ES paramos nupirkti 35 autobusiukai, – pranešime cituojama švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. – Tęsėme ir ministerijos vykdomą Mokyklų aprūpinimo geltonaisiais autobusais 2013–2017 metais programą, už daugiau nei pusantro milijono eurų nupirkome dar 47 autobusus“.

Rūpinantis mokinių saugumu, buvo nupirkti autobusiukai, kuriuose yra įrengti ES standartus atitinkantys užvedimą blokuojantys alkoblokai – automobilio variklio užvedimą blokuojanti sistema, leidžianti užvesti automobilio variklį tik blaiviam vairuotojui.

Autobusai nesunkiai pritaikomi specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems vaikams. Pvz., jeigu reikalinga įkelti vežimėlį, yra galimybė išimti galines duris. Visi autobusai – 19 vietų.

Nauji autobusai pirmiausia bus skirti toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenantiems mokiniams, priešmokyklinio ugdymo vaikams vežti, specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, taip pat mokiniams, turėjusiems pakeisti mokyklą dėl jos reorganizavimo ar pertvarkymo. Trisdešimt devyni pakeis jau netinkamus naudoti geltonuosius autobusiukus.

Švietimo ir mokslo ministerija, 2000 m. inicijavusi mokyklų aprūpinimą geltonaisiais autobusais, per keliolika metų savivaldybėms yra nupirkusi 821 autobusų.

Ministerija perduoda autobusus savivaldybėms nuosavybės teise.

Kasdien geltonaisiais autobusais į mokyklas vyksta beveik 22 tūkst. mokinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius