-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projekto „Studentas studentui“ startas: mokslas savaitgalį nėra kančia

Gruodžio 3- ąją dieną startavo ilgai lauktas Vilniaus kolegijos studentų organizuojamas projektas „Studentas studentui“. Mėnesį trukusi mokytojų atranka davė saldų vaisių – sujungė akademinio jaunimo būrį galinčio ir norinčio mokyti kitus to, ką patys moka geriausiai.
Studentai
Studentai / VIKO nuotr.

Gana nežiemišką pirmąją savaitgalio dieną būrys jaunų žmonių susibūrė į Vilniaus kolegijos Elektronikos ir informatikos fakultetą, kuriame ir startavo ilgai brendęs projektas „Studentas studentui“. Projekto organizatoriai pirmąją paskaitą pradėjo orientuodamiesi į jaunimo poreikius: šiandien daugelis studentų domisi fotografija, nuotraukų retušavimu bei  plakatų maketavimu, tad ši paskaita pritraukė gana nemažą būrį studentų, norinčių išmokti naudotis nuotraukų redagavimo programa, bei ją pritaikyti savo veikloje. Paskaitą vedė penki studentai, kurie  nuotraukų retušavimo programą naudojo skirtingiems darbams, tad kiekvienas dalyvis galėjo atrasti sau priimtiniausią sritį naudojant šią programą. Šioje paskaitoje buvo atsižvelgiama į studentų poreikius, kiekvienas iš paskaitos dalyvių turėjo galimybę nusifotografuoti ir improvizuoti su savo fotografija, taigi darbo pabaigoje dalyvių veiduose buvo galima išvysti nuostabą palyginus fotografiją darbo pradžioje ir pabaigoje.

Antroji paskaita persikėlė į netoli Vilniaus Rotušės įsikūrusį Vilniaus kolegijos Menų fakultetą. Visus antrosios paskaitos dalyvius užvaldžius šiame fakultete vyraujančiai meniškai nuotaikai prasidėjo antroji, daug judresnė bet taip pat kūrybinga paskaita  subūrusi visus norinčius išmokti šokti šiandien sukrečiančiai populiaraus šokio – Lindy hop‘o. Lindy hop‘o mokytojais tapo šio šokio dvasiai labai artimi žmonės, paskaitą vedė jauni labai energingi bei tiek pat pašėlę studentai, sugebėję taip išjudinti dalyvius, jog visi paskendę šokio sukūrį netgi prarado laiko nuovoką ir ši paskaita užtruko daug ilgiau nei buvo planuota. Tuo pat metu, kai vieni šoko nuotaikingajį Lindyhop‘ą, kiti mokėsi pirmosios pagalbos paslapčių. Čia savomis žiniomis dalijosi antro kurso Sveikatos priežiūros fakultete slaugą studijuojantis vaikinas. Kiekvienas šios paskaitos dalyvis turėjo galimybę sužinoti, kaip reikia elgtis atsitikus nelaimingam atsitikimui, kaip pagelbėti sau ar išgelbėti draugą. Kita šios dienos paskaita buvo Savigyna. Šią paskaitą vedė studentas, turintis Karatė Shotokan 1 DAN – KOROI OBI juodą diržą. Paskaitoje studentai galėjo išmokti, kaip apsiginti bei panaudoti užpuoliko jėga prieš jį patį. Paskutinioji, tačiau nei kiek ne prastesnė projekto „Studentas studentui“ paskaita suteikė studentams galimybę išmokti gestų kalbos. buvo juokaujama, kad ši paskaita studentams turbūt labiausiai pagelbėtų sesijos egzaminų metu.

Beveik visą šeštadienio dieną vykusios projekto „Studentas studentui“ paskaitos davė naudos ne tik paskaitų dalyviams, kurie galėjo pasisemti žinių iš kitų jaunų žmonių, bet ir patiems šios dienos mokytojams, turėjusiems galimybės paragauti dėstytojų duonos.  Kiekvienas iš šio projekto išsinešė ne tik naujų žinių, bet taip pat ir praplėtė savo bičiulių ratą, kadangi pasakaitas vedė bei jose dalyvavo panašaus amžiaus ir pomėgių jaunimas.

Paskaitas stebėjas ir prižiūrėjęs šio projekto pagrindinis organizatorius, Vilniaus kolegijos studentų atstovybės prezidentas, Vaclovas Ališauskas džiaugėsi paskaitose susibūrusiu būriu jaunų žmonių, bei pasiteisinusia idėja: „ Džiugu, kad akademinis jaunimas iš studijų nori pasiimti daugiau nei diplomą, bei noriai dalyvauja studentinėje veikloje. Kada jei ne dabar būtų galima susiburti į būrį ir mokytis vieniem iš kitų? Aš manau, kad šis projektas turės tęsinį, nes studentai nori šio pobūdžio veiklos, juk  nekiekvienas turi galimybę mokėti pinigus už tokius užsiėmimus, o projektas „ Studentas studentui“ yra nemokamas, čia galima mokytis iš tokių pat studentų kaip ir mes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius