Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Karbauskis: nereikia koncentruotis į universitetų skaičių

Lietuvos valstiečių ir žalių sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad planuojama aukštojo mokslo reforma siekiama aukštąjį mokslą padaryti nemokamą. Kartu jis ragina nesikoncentruoti į tai, kiek po pertvarkos liktų aukštųjų mokyklų.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pats pagrindinis siekis – kad aukštasis mokslas Lietuvoje būtų nemokamas. Bet kokios reformos dabar siekis yra padaryti taip, kad aukštasis mokslas Lietuvoje būtų nemokamas. Čia pirma žinutė, kuri skambėtų, nors nežinau, ar jis (Saulius Skvernelis) taip pasakė – tai yra tikslas“, – BNS sakė R.Karbauskis, komentuodamas trečiadienį Vyriausybėje pristatytą planuojamą aukštojo mokslo tinklo pertvarką.

„Aš manau, kad jeigu bus prisirišta prie to – penki ar kiek (universitetų turi likti), tai jūs suklaidinsite žmones (...). Aš pradėsiu vardinti ir jūs suprasite, kad jeigu pridėsime, kas dabar vadinama universitetais, kad galbūt po pertvarkos nebus vadinama universitetu arba bus vadinama universitetu, bet specializuotu, tai gausis jau nebe penki, o aštuoni, devyni ar kažkiek. Aš noriu pasakyti, kad nereikėtų dabar akcentuoti skaičių. Reikia koncentruotis į tai, kad keisis finansavimo sistema, keisis reikalavimai stojantiesiems, o bendras tikslas – kad mokslas būtų nemokamas visiems“, – aiškino valstiečių frakcijos Seime seniūnas.

S.Skvernelis, kartu su švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams pristatęs planuojamą aukštojo mokslo tinklo pertvarką, sakė, kad Lietuvoje galėtų likti iki penkių universitetų, nors pabrėžė, kad tai nėra galutinis skaičius. Ministrė savo ruožtu sakė, kad pertvarka neturėtų liesti menų, karo akademijų, kunigų seminarijos.

Premjeras ir ministrė taip pat sakė, kad dėl aukštojo mokslo institucijų tinklo pertvarkos laukiama pačių institucijų iniciatyvų.

Spaudos konferencijoje nebuvo pasakyta, kad aukštasis mokslas po pertvarkos taptų nemokamas.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 14 valstybinių universitetų bei kelios dešimtys kolegijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius