Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siekiama atgaivinti Rekreacijos, turizmo ir sporto mokslo parką

Lietuvos kūno kultūros akademijoje vyko pasitarimas dėl Rekreacijos, turizmo ir sporto mokslo parko Kaune. Susitikime dalyvavo Kauno ir Birštono merai, LKKA bei KTU rektoriai. Akademijos rektorius pristatė Rekreacijos, turizmo ir sporto mokslo parko atgaivinimo idėją. Nors parkas įkurtas prieš aštuonerius metus, tačiau jo veikla apmirus.
Susitikimo dalyviai
Susitikimo dalyviai / LKKA nuotr.

„Sieksime, kad gera idėja būtų atgaivinta. Jau šį rudenį siūlytume surengti vienų iš Parko steigėjų LKKA, KTU ir ISM universitetų paslaugų mugę“, – sakė akademijos rektorius profesorius dr. Albertas Skurvydas.

Parko atgaivinimo idėjai pritarė Kauno ir Birštono savivaldybių vadovai. „Birštono savivaldybei taip pat svarbus Parko atgaivinimas. Deja, kol kas jis nėra gyvybingas. Birštonas tampa puikia vieta aktyviam poilsiui ir laisvalaikiui, tačiau labiausia jis garsėja savo sanatorijomis. Neabejoju, kad Rekreacijos, turizmo ir sporto mokslo parko veikla būtų svarbi mūsų vystomiems projektams“, – sakė N.Dirginčienė.

Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis domėjosi Lietuvos kūno kultūros akademijos specialistų patirtimi ir rengiamomis sveikatinimo bei sporto strategijomis. Taip pat kvietė aktyviau dalyvauti S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro veikloje.

„Norėtume, kad halė ir stadionas būtų kuo plačiau prieinami visuomenei. Tikiuosi, kad aukštosios mokyklos aktyviai dalyvaus sporto centro veikloje“, – sakė R. Mikaitis.

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius, LKKA Tarybos narys Vytas Snarskis pritaria, kad Parkas svarbus ne tik Kaunui. Tačiau pabrėžė, kad pirmiausia reikia aiškiai apibrėžti, kokias paslaugas jis teiks.

„Norėčiau, kad jis nebūtų dar vienas „popierinis“ projektas. Galima ieškoti ir sąlyčio taškų, kaip geriau panaudoti S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro bazę“, – sakė V.Snarskis.

Planuojama, kad iki rugpjūčio pabaigos bus parengta 3 metų Rekreacijos, turizmo ir sporto mokslo parko strategija ir artimiausi darbai.

Viešoji įstaiga Rekreacijos, turizmo ir sporto mokslo parkas yra pelno nesiekianti organizacija, veikianti švietimo, mokslo, kultūros, sporto ir kitose panašiose srityse ir viešai teikianti šių sričių paslaugas visuomenės nariams. Ji įkurta 2003 metais. Vieni iš Parko steigėjų yra Kauno ir Birštono savivaldybės, Lietuvos kūno kultūros akademija, Kauno technologijos universitetas, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius