Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiuolaikiška mokykla: joje svarbiausia ne klasės, suolas ar lenta, o žmonės

„Mokykla be sienų“ – su tokia šiuolaikiška mokykla lankytojus kviečia susipažinti penktadienį parodų rūmuose „Litexpo“ prasidėjusi paroda „Mokykla“.
Parodos akimirka
Paroda Mokykla / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Joje – daugiau nei 100 dalyvių, 240 renginių, meno, mokslo, sporto, kulinarijos erdvės, interaktyvios klasės, biblioteka.

Pirmą kartą parodoje bus sukurta svajonių mokykla, kuri ir atspindės šių metų parodos kredo – mokykla be sienų. Tai mokykla, kurioje laukiamas kiekvienas. Kurioje svarbiausia yra ne klasės, suolai ar lentos, bet gyvi žmonės – mokytojai ir mokiniai. Tai erdvė, kurioje gali skleistis kiekvieno besimokančio kūrybiškumas, čia problemos ar klausimai sprendžiami bendradarbiaujant. Tai erdvė, kurios psichologinė ir fizinė aplinka yra palanki vaikui.

Parodos atidaryme dalyvavusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pasidžiaugė: mokykla pažengė taip toli, kad tai – ne tik pastatas ir sienų nebereikia.

Kokį indėlį mums iš tikrųjų davė mokykla, suvokiame tik jau suaugę ir patys turėdami vaikų – ir taip karta iš kartos.

„Jų nebereikia mūsų mąstyme, matyme, bendravime. Svarbu, kad savo mintimis būdami klasėje galvotume ne tik apie siaurą erdvę, bet plačiai, įvertinant visas erdves. Sveikinu pasirenkant temą, aktualią šių dienų mokyklai ir jaunam žmogui, neretai matančiam tik kompiuterio ekraną, bet nesuvokiančiam pačios visumos“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Ji teigė besididžiuojanti mokyklos bendruomene ir mokytojais, kurie visą širdį atiduoda darbui.

„Kokį indėlį mums iš tikrųjų davė mokykla, suvokiame tik jau suaugę ir patys turėdami vaikų – ir taip karta iš kartos. Džiaugiuosi, kad mokytojai koja kojon žengia su šiuolaikinėmis technologijomis, kad supranta, kad mąstytume be sienų“, – sakė L.Graužinienė.

Šių metų daktarės Meilės Lukšienės premijos laureatas, projekto „Renkuosi mokyti!“ alumnas, Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos technologijų mokytojas Donatas Kriukas tarė: „Didžiuojuosi savo auklėtiniais!“

Visiems parodos „Mokykla” dalyviams ir svečiams ji palinkėjo įkvėpti kokią nors idėją ir laikyti ją užgniaužus kelis ar net kelis šimtus kilometrų iki savo mokyklos.

„O tada iškvėpkite ir paskleiskite ją savo mokykloje“, – linkėjo D.Kriukas.

Lietuvos edukologijos universiteto studentai varpelio skambučiu paskelbė parodos pradžią: „Smalsių lankytojų ir naudingų kontaktų. Atraskite savo svajonių mokyklą!“

Parodų ir konferencijų rūmuose „Litexpo“ paroda „Mokykla“ vyks iki sekmadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius