Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistai prognozuoja, kad į Olandiją šiemet išvyks dvigubai daugiau studentų

Būsimų studentų susidomėjimas užsienio šalių, o ypač Olandijos, universitetais sparčiai auga. Anksčiau tarp dažniausiai pasirenkamų šalių lyderiavo Anglija ir Danija, tačiau itin aukšta mokslo kokybė, galimybė studijuojant dirbti ir kiti kriterijai lemia, kad šiemet vis daugiau prioritetų yra skiriama studijoms Olandijoje.
Mergina su lagaminais
Mergina su lagaminais / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Net vienuolika Olandijos universitetų yra tarp 200 geriausių pasaulyje, be to, Olandijoje sudarytos vienos palankiausių sąlygų studentams, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Darbą susirasti šioje šalyje lengva, o dirbantiems studentams valstybė suteikia socialinę paramą, kuri siekia 250 eurų per mėnesį, o jei studento šeimos pajamos yra nedidelės, galima tikėtis gauti dar tokią pačią sumą. Patirtis rodo, kad studentai iš Lietuvos ne tik sėkmingai susiranda darbus, bet ir gauna ir pašalpas, todėl lengvai pragyvena be papildomų paramos šaltinių.

„Labai svarbu, kad būsimieji studentai gautų pakankamai informacijos apie studijas užsienyje ir galėtų išsirinkti jiems tinkamiausią variantą. „Kalba.lt“ siūlo rinktis iš daugiau kaip 15 tūkst. specialybių įvairiuose Olandijos universitetuose – studijuoti menus, socialinius, techninius ir kitus mokslus“, – pasakoja „Kalba.lt“ generalinis direktorius Rytis Jurkėnas.

Lietuviai, jau studijuojantys Olandijos universitetuose, savo pasirinkimu labai patenkinti. Artūras, čia studijuojantis jau antrus metus, teigia, kad gyvenimo sąlygos Olandijoje netgi geresnės, negu tikėjosi, o mokslo kokybė itin aukšta ir nenusileidžia geriausiems pasaulio universitetams. Dėl mokslo kokybės ir kitų priežasčių vis daugiau studentų renkasi studijas užsienyje.

Oficialiais UCAS duomenimis, 2010 metais vien į Angliją studijuoti išvyko du kartus daugiau studentų, nei 2009 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius