Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 26 /15:43

Streikuojančių pedagogų skaičius nemažėja

Iš daugiau kaip 2 tūkst. mokyklų ir darželių streikuojančių mokytojų penktadienį yra 166-ose įstaigose. Ketvirtadienį tokių įstaigų buvo 163. Penktadienį streikuoja per 4 tūkst. pedagogų, remdamasi iš savivaldybių gautais duomenimis paskelbė Švietimo ir mokslo ministerija.
Streikas Vilniaus Simono Daukanto gimnazijoje
Streikas Vilniaus Simono Daukanto gimnazijoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Iš viso Lietuvoje yra per 33 tūkst. mokytojų, daugiau kaip 12 tūkst. ikimokyklinio ir per 6 tūkst. neformaliojo švietimo įstaigų pedagogų.

Neterminuotą streiką pirmadienį pradėjo 233 ugdymo įstaigos. Dešimtys mokyklų kasdien iš streiko pasitraukia, tačiau ir prisijungia po kelias naujas.

Penktadienio duomenimis, prie streiko prisidėjo dviejų įstaigų pedagogai, viena įstaiga streiką atnaujino. Tačiau pastarojoje (Elektrėnų  „Ąžuolyno“ pagrindinėje mokykloje) streikuoja tik vienas – Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius.

Visgi jis teigė, jog tris dienas jo mokykloje streikavo visi pedagogai, kitą savaitę taip pat turėtų nedirbti daugiau mokytojų.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Streikas Vilniaus Simono Daukanto gimnazijoje
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Streikas Vilniaus Simono Daukanto gimnazijoje

„Mūsiškiai tris dienas streikavo visi iki vieno, bet nusprendė pailsėti. Patikėkit manimi, streikuoti yra sunku, yra didelis spaudimas“, – BNS sakė A.Jurgelevičius.

Tiek pirmadienį, tiek trečiadienį Vyriausybėje vykusios derybos baigėsi nesutarus dėl streiko nutraukimo. Pedagogai trečiadienį pristatė sumažintus savo reikalavimus – jie sutiktų, kad nuo rugsėjo mokytojų algoms būtų papildomai skiriama ne 18 mln. eurų, kaip reikalauta pradedant streiką, o per 12 mln. eurų, tačiau premjeras siūlo sutikti su papildomais 5 mln. eurų nuo rugsėjo. Naujas derybininkų susitikimas dar nepaskirtas – anot A.Jurgelevičiaus, vykstas „gumos tempimas“.

„Turbūt tikimasi, kad mokytojai pavargs ir nustos streikuoti, bet kitą savaitę kviesime iš naujo jungtis prie streiko“, – tikino jis.

Atlyginimai mokytojams pastarąjį kartą šiek tiek didinti nuo 2016 metų sausio.

Ministerijos skelbiamais Statistikos departamento duomenimis, vidutinis Lietuvos mokytojo atlyginimas, neatskaičius mokesčių, siekia 823,4 euro per mėnesį. Tačiau trečdalis mokytojų dirba nepilnu krūviu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius