-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentai jau gali pasirašyti paskolų sutartis

Valstybinis studijų fondas informuoja, kad nuo ketvirtadienio studentai gali pasirašyti valstybės remiamų paskolų sutartis su bankais.
Studentai
Studentai
Temos: 2 Studentai Paskola

 Studentai, kurie buvo pateikę prašymus valstybės remiamai ar valstybės paskolai gauti, prisijungę prie savo anketos fondo interneto svetainėje gali sužinoti, ar jiems yra skirta paskola.

Šį rudenį buvo užregistruotos 7683 paraiškos paskoloms gauti. „Tačiau beveik 5 proc. prašymų nebuvo patenkinti, – sakė Grita Sabaitienė, Valstybinio studijų fondo specialistė. – Priežastys įvairios: vieni studentai nevykdė įsipareigojimo laiku mokėti įmokas pagal anksčiau sudarytas paskolų sutartis, kiti net neturėjo studento statuso, buvo akademinėse atostogose, treti atsisakė paskolos arba neturėjo teisės gauti atitinkamos rūšies paskolos.“

Pasak specialistės, patikrinus studentų pateiktus duomenis, buvo atrinktos 7259 studentų paraiškos valstybės remiamoms paskoloms gauti ir 59 paraiškos valstybės paskolos sutartims sudaryti. Bendra prašomų valstybės remiamų paskolų suma viršija 36 mln. litų. Valstybės paskolų poreikis viršija 30 tūkst. litų.

Studentai, norintys gauti valstybės remiamą paskolą, privalo nuo spalio 13 d. iki lapkričio 11 d. kreiptis į pasirinktą banką dėl sutarties pasirašymo.

Studentas, eidamas į banką, su savimi privalo turėti asmens dokumentą. Jei į banką negali kreiptis pats studentas, tai gali padaryti jo įgaliotas asmuo pateikdamas teisės aktų nustatyta tvarka patvirtintą įgaliojimą.

Paskolų sutartys bus pasirašomos ne vėliau kaip per tris darbo dienas nuo dokumentų pateikimo bankui. Bankas turi teisę atsisakyti su studentu pasirašyti valstybės remiamos paskolos sutartį, paaiškėjus faktams apie studento ankstesnių skolinių įsipareigojimų nevykdymą ar netinkamą vykdymą. Pasirašius valstybės remiamos paskolos sutartį, pirmoji paskolos dalis bus išmokėta per tris darbo dienas.

Valstybės paskolos sutartis studentai gali pasirašyti iki lapkričio 8 d. nustatytu laiku atvykę arba į fondą, arba į savo aukštąją mokyklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius