-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentai susirungs žodžių turnyre

Šeštadienį Kaune įvyks pirmasis Lietuvoje žaidimo „Scrabble“ turnyras, kuriame savo jėgas išmėgins penkių Kauno universitetų studentai.
60 – prieš tiek metų pasaulyje pradėtas žaisti žaidimas „Scrabble“ šiuo metu Lietuvoje dar tik skinasi kelią į populiarumą.
60 – prieš tiek metų pasaulyje pradėtas žaisti žaidimas „Scrabble“ šiuo metu Lietuvoje dar tik skinasi kelią į populiarumą. / Organizatorių nuotr.

Visame pasaulyje populiarus žaidimas „Scrabble“ yra žodžių žaidimas, kuriame vienu metu gali dalyvauti 2, 3 ar 4 žaidėjai. Taisyklės paprastos: kiekvienas žaidėjas, naudodamas raidžių plyteles, žaidimo lentoje turi sudėlioti kryžiažodžio forma besikryžiuojančius žodžius.

Pasak Jono Baltraičio, save laikančiu „Scrabble“ entuziastu, šis žaidimas azartiškas, tačiau jį pamėgsta tik tie, kuriems patinka pasukti galvą. „Žaidžiant „Scrabble“ reikia gramatikos, logikos ir matematikos žinių“, – aiškino kaunietis.

Pasak turnyre Kaune dalyvausiančios ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Studentų atstovybės viceprezidentės Monikos Miliūtės, geriausia, kad į „Scrabble“ gali įsitraukti skirtingo amžiaus, patirties ir pomėgių žmonės.

„Šio žaidimo užduotyse integruotos įvairių mokomųjų dalykų žinios, reikalaujančios bendravimo ir bendradarbiavimo komandoje, gebėjimo greitai mąstyti ir susikoncentruoti“, – sakė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto atstovė. Pasaulyje žaidimas „Scrabble“ yra pripažintas ne tik kaip laisvalaikio žaidimas, bet ir kaip edukacinė priemonė.

Šeštadienį vyksiančiame turnyre dėl „Protingiausio Kauno universiteto titulo“ rungsis Vytauto Didžiojo universiteto, Kauno technologijos universiteto, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto ir Lietuvos kūno kultūros akademijos studentai. Žaidimas vyks prie atskirų stalų. Kiekvienas universitetas deleguos po 2-4 žaidėjus. Nugalėtojai bus atrinkti pagal surinktų žodžių taškų skaičių.


Kas: Žaidimo „Srabble“ turnyras, kur: Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“, trečiame aukšte, prie parduotuvės „HOBBYSHOP“, kada: šeštadienį, lapkričio 6 dieną, 13 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius