-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERASMUS patirtis: šilti studenčių linkėjimai iš Krokuvos (nuotraukos)

ERASMUS praktika – tai ne tik naudinga patirtis bei malonūs įspūdžiai, bet ir iššūkis, tačiau neabejokite – jis vertas pastangų.
Krokuva
Krokuva / Irenos Jonis ir Linos Butkevičiūtės nuotr.

Liepa šįmet buvo ypatingai karšta ir alinanti. Kas tuo metu dirbo, tikriausiai svarstė, kaip gerai būtų kur nors išvykti ir suderinti darbą su atostogomis. Mes jau įgyvendinome šį sumanymą. Pasinaudojusios ERASMUS programos teikiama galimybe praktiką atlikti užsienyje, vasarą leidžame ne tik maloniai, smagiai, bet ir naudingai.

Nors daugelį VUKHF studentų viliojo galimybė praktiką atlikti tolimose, egzotiškose šalyse, tokiose kaip Turkija, Kipras, Ispanija, Graikija, Italija, Vokietija, Danija, Didžioji Britanija, Švedija (tiesa, buvo važiuojančių ir į Slovėniją, Latviją), mes nusprendėme pasirinkti artimą kaimyninę šalį — Lenkiją.

Kasdien mūsų akis džiugina nuostabūs Krokuvos architektūros šedevrai, plaukus kedena malonus permainų vėjas ir puikių įspūdžių tėkmė kasdien gaivina kaip Vyslos vanduo.

Prisipažįstame, jog prieš kelionę vargino daug nesklandumų, nesusipratimų, viskas išsispręsdavo paskutinę dieną arba paskutinę minutę ir manėme, kad tai paties likimo siunčiamas ženklas, jog niekur mums nelemta keliauti: vėlavo dokumentai, gedo kompiuteriai, pametėme telefoną, keitėsi mus priėmusios įmonės direktorius, nesisekė ieškoti gyvenamosios vietos už prieinamą kainą, traukinyje kiti žmonės užėmė mūsų vietas, abu traukiniai, kuriais važiavome, vėlavo mažiausia pusvalandžiu, tačiau viskas galiausiai susiklostė daug šauniau, nei buvo tikėtasi. Dabar net baugu pagalvoti, kad galėjome nuleisti rankas ir čia neatvykti. Buvome maloniai nustebintos lenkų svetingumu ir paslaugumu, darbo aplinka jauki ir moderni, o kolektyvas labai draugiškas. Praktiką atliekame pačioje seniausioje religinio pobūdžio Lenkijos leidykloje „Wydawnictwo WAM“.

Pietų Lenkijos Jėzuitų bendruomenė, esanti Krokuvoje, įkūrė leidyklą „Wydawnictwo WAM“ daugiau nei prieš 137 metus. Žinoma, per ištisą amžių daug kas pasikeitė – visuomenė tapo modernesnė, todėl pradėta ieškoti efektyvesnių būdų ją pasiekti, sudominti. Anksčiau auditorijai pritraukti pakakdavo vien išleidžiamų knygų, o dabar nuspręsta pasitelkti ir šiuolaikines technologijas, tad 2009 metų rugsėjį WAM įkūrė tinklalapį www.deon.pl, kuris skirtas 25–55 metų  skaitytojams. Čia kasdienės aktualijos bei naujienos iš viso pasaulio derinamos su religinėmis žiniomis. Mums dar sunkiai sekasi mokytis lenkų kalbos ir viską suprasti, tačiau lenkakalbiai, naršydami šiame tinklalapyje turėtų jaustis lyg žuvys vandeny. Tiesa, puikiai jaučiamės ir mes, nes suprantame, jog pasinaudoti ERASMUS praktikos užsienyje galimybe buvo teisingas sprendimas. Laukia dar galybė išbandymų, bet jau dabar aišku, kad įgausime neįkainojamos patirties ir žinių. Kasdien mūsų akis džiugina nuostabūs Krokuvos architektūros šedevrai, plaukus kedena malonus permainų vėjas ir puikių įspūdžių tėkmė kasdien gaivina kaip Vyslos vanduo, tad neturime dėl ko apgailėstauti ir skųstis. Tokio gyvenimo norėtume palinkėti ir Jums!

Buvai išvykęs studijuoti svetur pagal ERASMUS mainų programą? Dar neišblėso ten patirti įspūdžiai bei nuotykiai? Pasidalyk ERASMUS patirtimi su kitais studentais. Savo pasakojimą ir keletą nuotraukų siųsk el. paštu studentai@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius