Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentiško miego ypatumai

Studento gyvenime prabanga dažnai tampa patys paprasčiausi žemiškieji malonumai, kurių didžiausias – ilgas ir jėgas padedantis atgauti miegas. Studijos, darbas ir kiti įsipareigojimai sutrumpina poilsio laiką iki kelių valandų, tačiau tuo pat metu reikalauja nuolat būti žvaliems ir energingiems. Užburtas ratas? Nebūtinai: optimistai sako, kad nebūna padėties be išeities, tad svarbu nepamiršti, kad miego kiekybę dažnai galima kompensuoti rūpinantis jo kokybe.
Studentiško miego ypatumai
Studentiško miego ypatumai / Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr.

Gero poilsio trukdžiai

Kalbant apie miegą, mažiau dar nebūtinai reiškia blogiau. Juk svarbiausia – poilsio jausmas, kuris ne visada priklauso nuo miegotų valandų skaičiaus. Štai kodėl sesijų metu, net sutrumpinus nakties miegą iki 4-5 valandų, jaučiamasi gerai, nes miego trūkumas dieną kompensuojamas įdomia ir pasitenkinimą teikiančia veikla. Tik svarbu nepamiršti, jog pasibaigus aktyviam laikotarpiui, reikia leisti sau iki valios išsimiegoti ir taip kompensuoti energijos trūkumą, tad retkarčiais savaitgaliais vartytis pataluose iki pietų tikrai galima.

Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Studentiško miego ypatumai
Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Studentiško miego ypatumai

Dar vienas studentus kankinantis miego įprotis – vėlyvo užmigimo sindromas, dažnai vadinamas tiesiog studentų liga: atsigulęs į lovą gerokai po vidurnakčio, dar kurį laiką negali sumerkti akių ir galiausiai pabundi gerokai įdienojus, tačiau vis tiek nesijauti pailsėjęs. Puikus pasiteisinimas tiems, kurie yra nuolat erzinami dėl pramiegotų rytinių paskaitų: dabar galima išdidžiai atšauti, kad nesi tinginys, o sergi vėlyvojo užmigimo sindromu!

Juokas juokais, tačiau kokybiškam ir aktyviam gyvenimui miego sutrikimai tikrai trukdo. Todėl būtina atkreipti dėmesį į miego kokybę, kuri, kaip ir mokymosi atveju, svarbiau nei kiekybė. Jai užtikrinti svarbu kaip savo penkis pirštus išmanyti miego higieną – aplinkybes, kuriomis užmiegama ir miegama. Pagrindinės taisyklės: tinkama kambario temperatūra, mitybos režimas, šviesa ir nakties rūbai. Būtent pastarųjų svarba dažnai neįvertinama, tačiau – be reikalo.

Ir miegas pagal rūbą sutinka

Dažnai ginčijamasi, kas svarbiau renkantis aprangą nakčiai: patogumas ar galimybė patraukliai atrodyti. Tačiau kam rinktis vieną gėrybę, jei galima puikiai suderinti abi? Štai prekybos ir pramogų centre „Ozas“ įsikūrusio apatiniais ir nakties rūbais prekiaujančio salono „ARDI“ atstovai sako, kad jų dizaineriai, kurdami žaismingo modelio pižamas, naktinukus ir chalatus, visada siekia, kad rūbai būtų ne tik gražūs, bet ir patogūs bei praktiški. Be to, visi miego rūbai siuvami iš išskirtinai natūralių medžiagų – šilko, medvilnės ir viskozės, kurios yra labai švelnios ir malonios kūnui, tad miegant visiškai nevaržo judesių.

Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Studentiško miego ypatumai
Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Studentiško miego ypatumai

Vertinantiems miego kokybę, apatinio trikotažo salonas „Triumph“ šį pavasarį rekomenduoja ką tik pasirodžiusią apatinių ir nakties rūbų kolekciją, pagamintą iš 96% bambuko pluošto. Jau bandę rūbus iš bambuko, turbūt įsidėmėjo išskirtinę šios medžiagos savybę – ji labai plona, bet tvirta, šilko tekstūros, tad tokius rūbus labai malonu dėvėti. Be to, bambuko pluoštas pasižymi termoreguliacinėmis savybėmis ir leidžia odai kvėpuoti, tad žiemą tokie naktinukai džiugins šiluma, o vasarą – malonia vėsa.

Kai naktys skiriamos ne miegui

Nepaminėjome dar vieno studentiško miego ypatumo – naktų, skiriamų toli gražu ne mokslams ar miegui. Kaip teigia „Oze“ veikiančio „La Senza“ salono darbuotojos, renkantis nakties rūbą, svarbu, ko tikimasi iš nakties. Juk vienokį rūbelį mergina rinksis trokšdama pailsėti, kitokį – siekdama nustebinti besiilsintį šalia. Staigmenoms puikiai tiks šio pavasario „La Senza“ apatinių drabužių kolekcija, kurioje pagrindinis dėmesys skiriamas retro stiliui, nėriniams ir eklektikai. Tikra miegančioji gražuolė!

Užsakymo nr. AKI 20110315

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius