Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendra mokyklų ir Universiteto veikla skatins jaunimą nepalikti miesto

„Vilniuje daugiau nei penktadalis studentų – jaunimas savo gyvenimu puošia miestą, daro jį gyvą, įdomų, savitą. Reikia daryti viską, kad kuo daugiau jaunų, gabių žmonių mokytųsi, dirbtų ir gyventų čia. Tikimės, kad abiems pusėms naudingas susitarimas padės pasiekti šių tikslų“, – pasirašydamas bendradarbiavimo sutartį tarp Savivaldybės ir Mykolo Romerio universiteto sakė Vilniaus meras Vilius Navickas.
Studentai
Studentai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Sutartis sudaryta siekianti plėtoti Universiteto ir Vilniaus bendrojo lavinimo mokyklų ryšius, skatinti bendradarbiavimą profesinio informavimo, orientavimo, kultūros ir sporto, kvalifikacijos kėlimo srityse bei užtikrinti Universiteto dėstytojų ir studentų galimybes atlikti mokslinius ir praktinius tyrimus mokyklose.

„Bendradarbiausime kuriant universitetinių mokyklų tinklą. Be šio prasmingo uždavinio, vieno didžiausio šalyje universiteto ir mokyklų bendra veikla padės vykdyti ir jaunimo nusikalstamumo prevenciją – jaunimas skatinamas mokytis, būti užimtas, vadinas, nebus laiko blogiems darbams,“– sakė Mykolo Romerio universiteto rektorius prof. Alvydas Pumputis.

Pasak mero Viliaus Navicko. mokykla padeda žmogui subręsti – ugdo ir auklėja, universitetas orientuoja toliau į gyvenimą, ir šis glaudus bendradarbiavimas tarp institucijų neabejotinai padės jaunam žmogui apsispręsti ir pasirinkti. „Be to, sieksime, kad būtų pakeistas būsto įstatymas – kad šalia universitetų išdygtų bendrabučiai, kad besimokantis jaunimas turėtų kur gyventi, kurti šeimas“, – sakė sostinės meras.

Šia sutartimi Savivaldybė įsipareigoja suteikti studentams galimybes atlikti praktiką ir studijų reikmėms reikalingus tyrimus, dėstytojams – atlikti mokyklose mokslinius ir praktinius tyrimus, skatinti bendrų projektų įgyvendinimą, sudaryti sąlygas Universitetui bendrauti su mokyklų bendruomenėmis, kviesti mokslo darbuotojus ir dėstytojus į Savivaldybės organizuojamus kvalifikacijos tobulinimo seminarus ir konferencijas, mokyklų internetiniuose puslapiuose informuoti apie abiems pusėms aktualius klausimus. Be to, jei mokykla ir universitetas sutars, mokyklai galės būti suteiktas universitetinės mokyklos pavadinimas.

Universitetas įsipareigoja sudaryti galimybes dėstytojams dalyvauti mokyklų bendruomenių ugdymo procese, teikti informaciją apie universitetinių studijų galimybes, suteikti mokykloms galimybes dalyvauti bendruose renginiuose, skatinti mokslo taikomosios veiklos ir tyrimų plėtojimą, mokiniams ir mokytojams sudaryti sąlygas naudotis Universiteto biblioteka, įtraukti Universiteto jaunimo akademijas į mokyklų bendruomenių veiklą.

Jeruzalės, Baltupių ir Senvagės vidurinės mokyklos – pirmosios, su kuriomis Universitetas jau pradeda bendrus darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius