Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsimieji teisininkai tiki savo profesijos prestižu

Šalies aukštojo mokslo įstaigoms pradėjus šių metų dokumentų priėmimą, Vilniaus universiteto Teisės fakultetas (VU TF) nusprendė savo akademinės bendruomenės paklausti, ar, jų nuomone, teisininko profesija vis dar laikoma prestižine.
Studentai
Studentai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Maždaug du trečdaliai jų (63,5 proc.) mano, kad taip, beveik 22 proc. tuo netiki, o likusieji beveik 15 proc. – neturi nuomonės, teigiama VU TF pranešime spaudai.

Pasak VU TF dekano prof. Vytauto Nekrošiaus, jau susiklostė tendencija, kad kasmet norinčiųjų studijuoti didžiausiame ir seniausiame VU TF netrūksta. Ne paslaptis, kad dauguma jų – tai vieni stipriausių abiturientų, kuriuos masina ir pats profesijos prestižiškumas. Todėl prasidėjus naujam dokumentų priėmimui norėjosi savotiškai pasitikrinti, ar ir pradėję čia studijuoti, nenusivilia.

Vilniaus universiteto Teisės fakultetas kasmet išleidžia apie 300 aukštos kvalifikacijos diplomuotų teisininkų: dieninių ir neakivaizdinių studijų. Juos rengia visoje šalyje gerai žinomi teisės mokslininkai ir praktikai, o savo teorines žinias jie įtvirtina praktikoje – įsidarbinę aukščiausiose šalies ir Europos teisminėse institucijose, žymiausiose advokatų kontorose, verslo įmonėse ir pan.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius