Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ISM kvies apsiginkluoti informacija

Šį penktadienį ant pievos šalia ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto organizuojamas netipiškas piknikas – visi susirinkusieji galės padovanoti arba išmainyti turimas ir nebenaudojamas knygas į jiems reikalingas. O apsimainius knygomis, bus diskutuojama apie kontraversiškų vertinimų sulaukusią Naomi Klein knygą „Šoko doktrina“, nagrinėjančią krizę kaip reformatorių ir politikų įrankį.
Studentė.
Studentė. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pasak ISM bibliotekos vadovės Jurgitos Kunigiškytės, knyga „Šoko doktrina“ diskusijai pasirinkta neatsitiktinai – autorė joje nuosekliai tyrinėja, kaip reformatoriai ir politikai panaudoja socialinį ir ekonominį šoką savo tikslams pasiekti. Įvairiapusis krizės kaip reiškinio vertinimas labai naudingas vadybos, ekonomikos ir politikos mokslų studentams, teigiama ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto pranešime.

„Šoko doktriną“ pristatys ir į diskusijas leisis leidyklos „Kitos knygos“ direktorius Gediminas Baranauskas, Naomi Klein kūrybos gerbėjas publicistas vertėjas Karolis Klimka, ISM dėstytojai bei studentai.

Naomi Klein – kanadietė, žurnalistė, politikos apžvalgininkė. Autorę išgrasino knyga „No logo“, kurioje nagrinėjamas didžiųjų tarptautinių korporacijų prekių ženklų įsigalėjimas, monopolizuojant rinką ir užvaldant viešąją erdvę. 2009 metais už šį veikalą Naomi Klein apdovanota Warwick premija, skiriama geriausioms knygoms.

J.Kunigiškytės teigimu, šiuo renginiu prisidedama prie visame pasaulyje vykstančių Tarptautinės bibliotekų savaitės iniciatyvų. „Informacija yra galingas ginklas, tad siūlome savaitgalį pradėti dalinantis idėjomis, žiniomis bei knygomis. Namuose visi turime vertingų knygų, kurių nebenaudojame. Tuo tarpu kitiems jos labai reikalingos. Knygų mainai – labai tinkama proga sutaupyti ir gauti reikalingos literatūros“, – teigia J.Kunigiškytė.

Šalia universiteto knygas pardavinės ir knygynas „Eureka!“ bei leidykla „Kitos knygos“. Mugė prie ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto vyks nuo 16 valandos.

Daugiau Studentų blogo naujienų rasite čia. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius