-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ISM mainysis studentais su geriausiais Europos universitetais

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetui antrą kartą suteikta Europos kreditų perkėlimo ir kaupimo sistemos etiketė (angl. – ECTS label). Šis įvertinimas reiškia, kad ISM yra akademinių mainų partnerių lyderių rate – universiteto studentai mainų programoms gali rinktis geriausias aukštąsias mokyklas, o ISM yra patrauklus užsienio šalių studentams.
ISM mainysis studentais su geriausiais Europos universitetais.
ISM mainysis studentais su geriausiais Europos universitetais. / ISM nuotr.

Šiemet ECTS etiketė suteikta tik vienam universitetui iš Lietuvos. Tarptautinį mainų partnerio patikimumo įvertinimą ISM pelno antrą kartą. ECTS etiketė galios ketverius metus.

„Mainų programos yra labai svarbios skatinant universitetų bendradarbiavimą, formuojant platesnį požiūrį ir stiprinant studentų tarpkultūrines kompetencijas, joms skiriame daug dėmesio“, – teigia ISM rektorius doc. dr. Nerijus Pačėsa. Pasak rektoriaus, šis įvertinimas bendradarbiaujančioms mokslo institucijoms patvirtina universiteto ir programų skaidrumą, aukštą akademinių mainų administravimo kokybę, tarptautiškumą, reputaciją nacionaliniame ir tarptautiniame lygmenyje.

Nors pati ECTS sistema Lietuvoje gana plačiai žinoma – ja naudojasi ERASMUS mainų programoje dalyvaujančios aukštosios mokyklos – tačiau etiketė suteikiama tik nepriekaištingai Europos kreditų perkėlimo ir kaupimo sistemą taikančioms aukštosioms mokykloms. Iš 1,5 tūkstančio Europos universitetų ECTS etiketę turi tik apie 30.

Europinė kreditų perkėlimo sistema yra priemonė, skirta akademinių studijų užsienyje laikotarpio pripažinimui ir įgytų kreditų bei pažymių užskaitymui. ECTS sistemą sudaro: studijų programų aprašymas, studijų sutartis tarp siunčiančios institucijos, priimančios institucijos ir studento bei akademinė pažyma – sutartos studijų programos įvykdymą liudijantis dokumentas, išreikštas visiems suprantamais ir lengvai konvertuojamais ECTS kreditais ir pažymiais.

ECTS etiketė yra Europos Komisijos suteikiamas įvertinimas, patvirtinantis, kad institucija yra patikimas tarptautinio lygmens partneris. Šiandien šis įvertinimas ypač svarbus, nes, priėmus naują aukštojo mokslo įstatymą, netrukus pradės galioti europinis kreditas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius