-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Londone rengiamas ketvirtasis lietuvių studentų susitikimas

Jau kitą šeštadenį, kovo 6 d., Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjunga („JKLJS“) kviečia į ketvirtą šioje šalyje studijuojančių lietuvių susitikimą, kuriame pagrindinė diskutuojama tema bus „Kaip Lietuvai tapti aukštą pridėtinę vertę kuriančia valstybe?“.
Londone rengiamas lietuvių studentų susitikimas.
Londone rengiamas lietuvių studentų susitikimas. / Organizatorių nuotr.
Antroje renginio dalyje studentai, priklausomai nuo dominančios srities, galės pasirinkti vieną iš keturių siūlomų karjeros seminarų.

Renginys, kuris prasidės 11 val., kaip ir praėjusiais metais, vyks University College London patalpose, adresu Gower street, Londonas, WC1E 6BT.

JKLJS valdyba, atsižvelgdama į JK studijuojančių lietuvių pageidavimus, šiemet į diskusijas pakvietė ne tik ekonomikos ir finansų sričių specialistus, bet ir teisės, viešųjų ryšių bei architektūros atstovus.

Pirmojoje renginio dalyje numatytoje diskusijoje „Kaip Lietuvai tapti aukštą pridėtinę vertę kuriančia valstybe?” dalyvaus svečiai iš Lietuvos: Lietuvos banko ekonomikos departamento direktorius Raimondas Kuodis, Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko patarėjas politikos klausimais Virgis Valentinavičius, portalo „Delfi“ vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė ir Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė.

„Šią temą pasirinkome neatsitiktinai – tikiu, kad svetur išvažiavę studijuoti lietuvaičiai ir yra ta jungiamoji grandis, kuri grįžusi su naujomis idėjomis ir patirtimi galės imtis keisti Lietuvos valstybines ar verslo institucijas“ – sakė JKLJS prezidentė Indrė Dargytė.

Antrojoje studentų susitikimo dalyje bus diskutuojama apie karjeros galimybes Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje. Dalyviai galės pasirinkti vieną iš siūlomų temų: „Komunikacijos – ryšiai su visuomene ir reklama“, kurioje pasisakys komunikacijos agentūros “Love” kūrybos vadovas Tomas Ramanauskas ir ryšių su visuomene kompanijos „Publicum“ direktorius Artūras Jonkus, „Teisė“, kurioje kalbės advokatų kontoros „Raidla Leijins & Norcous“ vadovaujantis partneris Dr. Irmantas Norkus, taip pat „Architektūra“, kurią pristatys Rolandas Palekas, „R. Paleko ARCH studija“ savininkas, architektas ir projektų vadovas.

„Goldman Sachs“ viceprezidentas akcijų departamente ir „Lithuanian City of London Club“ prezidentas Viktoras Jucikas bei Petras Vaičius, „BofA Merrill Lynch“ banke atsakingas už investicinės bankininkystės sandorius Rytų Europos regione su studentais diskutuos seminare „Ekonomika ir finansai“.

„Viena iš Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos veiklos krypčių yra lietuvių jaunimo bendradarbiavimo su Lietuvos ir tarptautinėmis organizacijomis skatinimas, todėl manau, kad JK studentų susitikimas būtent ir yra puiki galimybė studentams gyvai padiskutuoti, išgirsti apie karjeros galimybes tiek Lietuvoje, tiek JK “ – teigė PLJS valdybos pirmininkas Kęstas Pikūnas.

Po dienos diskusijų visi dalyviai ir svečiai bus pakviesti į vakarinę renginio dalį bare „The Marlborough Arms“, kuri prasidės 18 val., adresu 36 Torrington Place, Londonas, WC1E 7HJ.

Dėl riboto vietų skaičiaus organizatoriai prašo visus, norinčius dalyvauti susitikime, iš anksto registruotis užpildant elektroninę registracijos anketą, patalpintą JKLJS svetainėje www.jkljs.org, o iškilus papildomiems klausimams, rašyti el. pašto adresu studentai@jkljs.org.

Ketvirtojo studentų susitikimo rėmėjai šiais metais yra oro linijų kompanija „Star1 Airlines“ ir Londono lietuvių Sičio klubas.

Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjunga vienija JK gyvenantį lietuvių jaunimą, kurio didžiąją dalį sudaro čia studijuoti atvykę lietuvaičiai. Šiuo metu JKLJS pasiekia apie 1500 JK besimokančių studentų ir turi skyrius aštuoniuose miestuose – Londone, Edinburge, Glazge, Bradforde, Vorvike, Birmingeme, Jorke ir Niukasle.

Daugiau Studentų blogo naujienų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius