-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentai iš Lietuvos – geriausi finansų analizės turnyre

Prestižiniame Europos verslo universitetų finansų analizės turnyre Helsinkyje nugalėjo lietuvių studentų komanda. Turnyro metu įvairių šalių studentų komandos varžėsi teikdamos rekomendacijas realios kompanijos finansinei situacijai spręsti. Studentai iš Lietuvos aplenkė 10 komandų iš Vokietijos, Suomijos, Danijos, Lenkijos ir kitų šalių universitetų.
Prestižiniame Europos verslo universitetų finansų analizės turnyre Helsinkyje nugalėjo lietuvių studentų komanda.
Prestižiniame Europos verslo universitetų finansų analizės turnyre Helsinkyje nugalėjo lietuvių studentų komanda. / ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto nuotr.

Lietuvos komandą sudarė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto bakalauro studijų studentai: Agnė Jurevičiūtė, Justinas Matusevičius, Vaidotas Tamulėnas, ir tarptautinės magistrantūros studentas Andrius Anelauskas.

Geriausių Europos verslo universitetų studentai varžėsi intensyviame 2,5 dienos trukmės finansų analizės turnyre. Turnyre dalyvavo studentai iš bakalauro ir magistro studijų. Kiekviena komanda teikė realios kompanijos finansinės situacijos sprendimo rekomendacijas, kurias vertino komisija, sudaryta iš tarptautiniu mastu pripažintų finansų profesionalų, atstovaujančių tokias kompanijas, kaip „Accenture“, „Ernst & Young“, „Moody‘s“, „Nordea“, „The Boston Consulting Group“, „Thomson Reuters“ ir kitų, teigiama ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto išplatintame pranešime.

„Rungtis su tokiomis stipriomis komandomis iš kitų šalių universitetų buvo pakankamai sunku. Turnyras iš mūsų pareikalavo stipraus moralinio pasiruošimo, intensyvaus individualaus bei komandinio darbo, naujausių finansų srities žinių pritaikymo. Džiaugiamės, kad turnyro laurus pirmąsyk parvešime į mūsų šalį“, – sakė vienas iš dalyvių Andrius Anelauskas.

Rungtis su tokiomis stipriomis komandomis iš kitų šalių universitetų buvo pakankamai sunku. Džiaugiamės, kad turnyro laurus pirmąsyk parvešime į mūsų šalį. Sakė A.Anelauskas.

Lietuvos studentų komandai, pelniusiai pirmąją vietą, skirtas apdovanojimas – stažuotė vienoje trijų didžiausių kredito reitingų agentūrų pasaulyje kompanijoje „Moody‘s“. Pasak ISM bakalauro studijų prodekanės Jolitos Butkienės, turnyre dalyvavę studentai turėjo galimybę mokytis iš tarptautiniu mastu pripažintų finansų profesionalų, ugdyti analizės, argumentavimo, viešo kalbėjimo ir komandinio darbo įgūdžius.

„Helsinkio ekonomikos mokyklos organizuojamas konkursas tampa sėkmingos karjeros pagrindu jauniems verslo profesionalams. ISM studentams, dalyvavusiems šiame konkurse ankstesniais metais, buvo pasiūlytas darbas kompanijose „McKinsey“, „Moody‘s“, „Nordea“. Dalyvavimas konkurse pasitarnauja studentams siekiant išskirtinumo darbo rinkoje ir tampa svarbiu įvykiu sėkmingos karjeros kelyje“, – sakė J. Butkienė. Laimėjusius studentus įvertino ir ISM – bakalaurai galės nemokamai tęsti studijas tarptautinėje magistrantūroje, o magistro studijų atstovas rinktis norimą vadovų magistrantūros programą.

Helsinkio ekonomikos mokyklos (Helsinki School of Economics, HSE) nuo 2006 m. organizuojamas prestižinis finansų analizės (Corporate Credit International Case Competition, CCICC) konkursas siekia plėsti šios srities supratimą tarp ekonomikos studentų bei konkurso dalyviams siūlo unikalią praktinę patirtį. HSE verslo turnyre dalyvauti kviečiami studentai iš geriausių Europos verslo mokyklų, kurios atrenkamos pagal griežtus kriterijus. Pirmuosius du konkursus, organizuotus 2006 ir 2007 metais, laimėjo juos organizavusio HSE universiteto atstovai, o pernai laimėjimas atiteko Diuseldorfo Heinricho Heinės universitetui (Vokietija) studentams. Kasmet rengiamo konkurso tema ir užduotys parengiamos pagal tuo metu svarbiausias ekonomikos aktualijas.

Šis turnyras laikomas prestižiniu geriausių Europos verslo universitetų turnyru finansų analizės srityje. Dalyvavimas ir pasiekimai turnyre prilyginami pažangiausių Europos verslo universitetų studijų kokybės įvertinimui ir yra vienas iš universitetų sėkmės kriterijų. Turnyras kelia aukštus reikalavimus dalyviams, komandoms ir jų atstovaujamiems universitetams. Kol kas į konkursą patenka tik vieno Lietuvos universiteto studentai, ISM komanda turnyre varžosi ketvirtą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius