Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų ekspertai atsako į klausimus

Vasarą „Studentų zonos“ pašto dėžutę užplūdo studentų laiškai, kuriuose ne vienas būsimas studentas prašė patarimo, kur stoti, domėjosi konkrečiomis studijomis ar priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarka.
Klaustukas
Klaustukas / Photos.com

„Studentų zonos“ subrubrikoje „Klausk eksperto“ ir toliau rasi visus atsakymus į tave dominančius klausimus.

Visu su studijomis susijusius klausimus drąsiai adresuok 15min.lt „Studentų zonos“ ekspertams!

Patikimai ir kruopščiai atsakymus į rūpimus klausimus pateiks Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) atstovai. Dėl specifinių klausimai, susijusių su tam tikromis studijų programomis ar konkrečia aukštąja mokykla, konsultuojamasi su aukštosiomis mokyklomis.

Rašyk el.paštu studentai@15min.lt laukelyje tema nurodęs „klausk eksperto“ ir lauk atsakymo į rūpimą klausimą čia.

Studentas: Norėčiau sužinoti, kuriame universitete – KTU ar VGTU – yra palankesnės studijoms sąlygos, vertinant techninę bazę. Mane domina elektronikos inžinerija. Ačiū už atsakymą.

Iš esmės Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) ir Kauno technologijos universitetas (KTU) yra labai panašūs tiek siūlomų studijų programų spektru, tiek ir turima materialiąja baze. Apie šių universitetų turimą techninę bazę daugiau sužinoti bei su ja susipažinti galima „atvirų durų“ renginių metu, taip pat informacijos galite rasti ir atitinkamų fakultetų (VGTU ir KTU) bei katedrų interneto puslapiuose.

Viktorija: Esu kaunietė, moksleivė. Labai noriu buti stiuardese, norečiau paklausti, kur būna atrankos ir kur apie tai galėčiau sužinoti?

Sveika, Viktorija, norint dirbti stiuardese reikia baigti oro palydovų kursus, kuriuos paprastai organizuoja skrydžių kompanijos, todėl galima kreiptis tiesiai į jas. Taip pat kursus organizuoja ir UAB „Sabenavita“, UAB „Baltic Aviation Academy“. Daugiau informacijos apie šiuos kursus ir galimybes gausite susisiekusi su įmonėmis.

Taip pat atkreipiu dėmesį, jog norint dirbti oro palydove reikia atitikti pagrindinius reikalavimus: būti ne jaunesnei kaip 18 metų, turėti 2 klasės sveikatos pažymėjimą, galėti gerai bendrauti viena iš ICAO darbinių kalbų, mokėti plaukti. Tačiau aviakompanijos gali nustatyti ir kitus reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius