-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Studentų ekspertai atsako į klausimus

Vasarą „Studentų zonos“ pašto dėžutę užplūdo studentų laiškai, kuriuose ne vienas būsimas studentas prašė patarimo, kur stoti, domėjosi konkrečiomis studijomis ar priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarka.
Klaustukas
Klaustukas / Photos.com

„Studentų zonos“ subrubrikoje „Klausk eksperto“ ir toliau rasi visus atsakymus į tave dominančius klausimus.

Visus su studijomis susijusius klausimus drąsiai adresuok 15min.lt „Studentų zonos“ ekspertams!

Patikimai ir kruopščiai atsakymus į rūpimus klausimus pateiks Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) atstovai. Dėl specifinių klausimai, susijusių su tam tikromis studijų programomis ar konkrečia aukštąja mokykla, konsultuojamasi su aukštosiomis mokyklomis.

Rašyk el.paštu studentai@15min.lt laukelyje tema nurodęs „klausk eksperto“ ir lauk atsakymo į rūpimą klausimą čia.

Vilmos klausimas: Sveiki. Studijuoju valstybės nefinansuojamoje vietoje (į kolegiją įstojau 2008 m.), gaunu socialinę stipendiją, tačiau, nors ir mano vidurkis labai aukštas, aš negaliu gauti skatinamosios stipendijos, kadangi moku už mokslą. Kodėl puikiai besimokantis studentas negali gauti 2  stipendijų vienu metu: socialinę (jei jo šeimos pajamos mažos) ir skatinamąją?

Atsakymas: Labas, Vilma, ar studentai, studijuojantys valstybės nefinansuojamose vietose, gali gauti skatinamąją stipendiją priklauso tik nuo aukštosios mokyklos bei jos vidiniuose dokumentuose įtvirtintų nuostatų. Deja, bet dauguma aukštųjų mokyklų teisę gauti skatinamąją stipendiją suteikia tik studijuojantiems valstybės finansuojamose vietose. Nors apskritai nėra ribojama, jog studentas gali gauti tik vienos rūšies stipendiją: jei studentas atitinka kriterijus, reikalingus skatinamajai stipendijai gauti, bei turi teisę gauti socialinę stipendiją, tuomet yra skiriamos abiejų rūšių stipendijos.

Primename, jog aukštosios mokyklos Studentų atstovybė visuomet gali teikti siūlymus aukštosios mokyklos administracijai, taip pat ir siūlymus dėl stipendijų skirstymo tvarkos pakeitimų. Siūlymai yra formuojami atsižvelgiant į studentų nuomonę bei poreikius, todėl jie visuomet laukia komentarų, pastabų bei siūlymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius