Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų ekspertai atsako į klausimus

Suki galvą, kur stoti? Įdomu išgirsti dabartinių studentų nuomonę apie konkrečias studijas? Neaiški bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarka?
Klaustukas
Klaustukas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Viso to ir dar daugiau drąsiai klausk 15min.lt „Studentų zonos“ ekspertų. Patikimai ir kruopščiai atsakymus į rūpimus klausimus pateiks Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) atstovai. Dėl specifinių klausimų, susijusių su tam tikromis studijų programomis ar konkrečia aukštąja mokykla, konsultuojamasi su aukštosiomis mokyklomis.

Rašyk el.paštu studentai@15min.lt temos laukelyje nurodęs „Klausk eksperto“ ir lauk atsakymo į rūpimą klausimą čia.

Rūta: Įstojau į valstybės finansuojamą vietą, tačiau pasimokiusi 2 mėnesius noriu mesti, nes nerealizavau savęs. Ar galėsiu dar kada nors pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą?

Atsakymas: Nutraukus studijas pirmo semestro metu, ne vėliau kaip iki pirmos sesijos pradžios, nereikės grąžinti studijų kainos, kurią sumoka aukštajai mokyklai valstybė, taip pat nebus prarandama galimybė dar kartą pretenduoti į valstybės finansuojamą studijų vietą bei ją gauti. Tokia galimybė yra prarandama tuo atveju, kai yra prastudijuojama daugiau nei pusė studijų laikotarpio arba surenkama daugiau nei pusė visų studijų programoje numatytų kreditų. Tačiau tam, kad vėliau nekiltų papildomų problemų, primenam, jog, nutraukiant studijas, būtina apie tai raštu informuoti aukštąją mokyklą ir nutraukti studijų sutartį.

DAUGIAU EKSPERTŲ ATSAKYMŲ RASITE ČIA.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius