-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Studentų ekspertai atsako į klausimus

Suki galvą, kur stoti? Įdomu išgirsti dabartinių studentų nuomonę apie konkrečias studijas? Neaiški bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarka?
Klaustukas
Klaustukas / Photos.com

Viso to ir dar daugiau drąsiai klausk 15min.lt „Studentų zonos“ ekspertų. Patikimai ir kruopščiai atsakymus į rūpimus klausimus pateiks Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) atstovai. Dėl specifinių klausimų, susijusių su tam tikromis studijų programomis ar konkrečia aukštąja mokykla, konsultuojamasi su aukštosiomis mokyklomis.

Rašyk el.paštu studentai@15min.lt temos laukelyje nurodęs „Klausk eksperto“ ir lauk atsakymo į rūpimą klausimą čia.

Daiva: Dar mokausi mokykloje. Būtų įdomu sužinoti į kokias mokslo sritis reikia orientuotis, norint tapti kosmetologe/dekoratyvinės kosmetikos specialiste.Kokie reikalingi egzaminai,baigiant 12-tą klasę?Ar norint realizuoti save toje specialybėje reikėtų mokytis medicinos pagrindų?

Atsakymas: Kosmetologijos studijų programas vykdo Kauno ir Šiaulių valstybinė kolegijos, o higieninės ir dekoratyvinės kosmetologijos studijų programą - Vilniaus kolegija. Tai yra atskiros studijų programos, priklausančios biomedicinos mokslų studijų krypčiai, todėl prieš tai medicinos studijuoti nereikia.
Norint studijuoti kosmetologiją yra reikalingi biologijos, chemijos, matematikos ir lietuvių kalbos egzaminų rezultatai bei chemijos arba matematikos metinio pažymio. Konkretūs reikalavimai, kurie bus taikomi į aukštąsias mokyklas stojant 2012m. skelbiami atitinkamų aukštųjų mokyklų interneto tinklapiuose.

DAUGIAU EKSPERTŲ ATSAKYMŲ RASITE ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius