Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų laisvalaikio zonose įsitvirtina stalo futbolas

Pažangiausios Lietuvos aukštosios mokyklos, sekdamos geriausių užsienio universitetų pavyzdžiu, savo studentams įrengia laisvalaikio zonas. Neatskiriama tokių laisvalaikio zonų dalimi dažnai tampa stalo futbolas.
Laisvalaikio zona
Laisvalaikio zona / ISM nuotr.

Stalo futbolo entuziastai džiaugiasi, kad tai prisidės prie šio laisvalaikio leidimo būdo populiarumo, o studentai patenkinti, galėdami savo mokyklose ne tik studijuoti, bet ir pramogauti.

Lietuvos studentų sąjungos (LSS) prezidento Pauliaus Baltoko teigimu, laisvalaikio zonų atsiradimas ir aukštųjų mokyklų infrastruktūros plėtra itin svarbi studentams.

„Aukštoji mokykla daugeliui studentų nėra tik paskaitos ir laboratoriniai darbai. Tai – vieta, kurioje formuojasi bendruomenė, kurioje turi būti sudarytos sąlygos realizuoti savo gebėjimus, tobulinti bendravimo įgūdžius ir plėsti socialinį ratą. Tyrimo „Eurostudent“ duomenimis, Lietuvos studentų pajamos yra vienos mažiausių Europoje, todėl studentams svarbu turėti jų poreikius atitinkančias ir prieinamas laisvalaikio zonas savo aukštojoje mokykloje“, – sako P.Baltokas.

Lietuvos studentų pajamos yra vienos mažiausių Europoje, todėl studentams svarbu turėti jų poreikius atitinkančias ir prieinamas laisvalaikio zonas savo aukštojoje mokykloje, – sako P.Baltokas.

Anot ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto laisvalaikio erdvės „Lounge“ projektų vadovo Rido Raicevičiaus, universiteto pramogų zona įrengta stengiantis pasiūlyti kuo platesnį veiklų asortimentą studentams.

„Universiteto laisvalaikio erdvėje studentai gali žaisti pramoginį biliardą, žaidimų konsole „Xbox“, žiūrėti filmus, žaisti stalo futbolą, taip pat esame sukaupę naujausių verslo, ekonomikos ir politikos žurnalų kolekciją“, – sako ISM Studentų atstovybės Valdybos narys R. Raicevičius.

Universiteto laisvalaikio zona – studentų traukos centras, kuriame atsipalaiduoti gali ir trumpą pertrauką, ir laisvą paskaitą turintys studentai. „Stengėmės erdvėje patalpinti įvairias pramogas, tad kiekvienas randa tai, kas jam artimiausia. Galiu drąsiai teigti, kad stalo futbolas tapo viena populiariausių pramogų, siūlomų universitete. Studentams patogu: vienam žaidimui galima nesugaišti ir pertraukos, pats žaidimas yra dinamiškas ir azartiškas, dovanojantis pažintis su naujais žmonėmis“, – pasakoja R. Raicevičius.

Aukštųjų mokyklų noras įsigyti savo futbolo stalų nestebina klubo „Foosin“ įkūrėjo bei artėjančio studentų stalo futbolo čempionato „Paysera studentų lyga“ organizatoriaus Simono Jakubausko.

„Tai atpalaiduojantis ir ypač azartiškas žaidimas. Stalo futbolas yra puiki priemonė norintiems pailsėti nuo mokslų, gerai išsikrauti ir emociškai, ir fiziškai, todėl jis ir yra populiarus studentų lankomose vietose. Čia ryškus ir bendravimo elementas: neretai prie stalo susipažinę žaidėjai tampa gerais draugais“, – sako S.Jakubauskas.

Pasak „Paysera studentų lyga“ organizatoriaus, būtent studijuojantys žmonės yra aktyviausi stalo futbolo turnyrų dalyviai. Šiuo metu mažiausiai šešiose Lietuvos aukštosiose mokyklose studentai gali žaisti stalo futbolą.

„Nuolat bendraujame su studentų atstovybėmis dėl futbolo stalų aukštosiose mokyklose. Taip pat džiaugiamės turėdami galimybę prisidėti organizuojant studentų renginius ir tokiu būdu populiarinti šią laisvalaikio pramogą Lietuvoje“, – teigia „Foosin“ įkūrėjas.

Pirmasis studentų stalo futbolo čempionatas vyko 2009 metais. Jame dalyvavo per 60 įvairių aukštųjų mokyklų studentų. Šiemet, po ketverių metų pertraukos, parodų centre „Litexpo“ studentai vėl varžysis populiariausioje stalo futbolo – dvejetų – rungtyje, kaupdami taškus asmeniniam, komandos, fakulteto bei aukštosios mokyklos reitingui.

Studentų stalo futbolo čempionatas „Paysera studentų lyga“ vyks vasario 8 dieną. Užsiregistruoti čempionatui galima www.studentulyga.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius