-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų padėkos – akademinį sąžiningumą skatinantiems dėstytojams

Antradienį Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) pagerbė metų dėstytojus, savo darbu aukštosiose mokyklose puoselėjančius ne tik akademinį sąžiningumą, bet ir svarbias akademines vertybes. Daugiau nei 17 tūkst. iš įvairių Lietuvos aukštųjų mokyklų išrinko 13 geriausių Lietuvos dėstytojų.
Naujasis LSAS vadovas – Arūnas Markas
Naujasis LSAS vadovas – Arūnas Mark / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Akademinį sąžiningumą skatinančius dėstytojus studentai rinko internetinėje apklausoje, kurioje respondentai siūlė po tris savo aukštosios mokyklos dėstytojus. Iš viso studentai paminėjo daugiau nei 3 300 skirtingų aukštųjų mokyklų dėstytojų.

„Mums didelė garbė apdovanoti savo profesijai atsidavusius žmones, kurie siekia būti originalūs, ugdo mąstančias kūrybingas asmenybes, metai iš metai nepateikinėja tų pačių, studentams jau gerai žinomų, užduočių. Visų studentų vardu dėkojame už nuoširdų darbą“, – dėstytojus sveikino LSAS prezidentas Arūnas Mark.

LSAS prezidentas taip pat pažymėjo, jog studijų skaidrumo vykdymas ir kokybės gerinimas negali ir neturi būti vienpusis – būtinas tiek pačių studentų, tiek dėstytojų aktyvus dalyvavimas studijų procese, bendras susitelkimas siekiant užtikrinti vykdomų studijų sąžiningumą.

Apdovanoti dėstytojai džiaugėsi šia trečius metus iš eilės rengiama studentų iniciatyva, nes tokia padėka, nors ir simbolinė, patvirtina, kad akademinės vertybės egzistuoja ne tik formaliai, tačiau vis dažniau nuosekliai diegiamos praktikoje.

Šiemet metų dėstytojais pripažinti: Aušra Daugirdienė (VPU), Irena Pekarskienė (KTU), Stasė Janušauskaitė (KTU), Aidas Perminas (VDU), Lidija Laurinčiukienė (VIKO), Vigmantas Butkus (ŠU), Tomas Girdenis (MRU), Irena Tatorienė (KAUKO), Laimis Vilkončius (LMTA), Loreta Meškiene (ŠK), Egidijus Gečiauskas (UK), Ermina Čižienė (PANKO), Rimantas Raudonis (VU).

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga jau ne pirmus metus skatina studentų ir dėstytojų akademinį sąžiningumą – pernai buvo apdovanota 10 dėstytojų, kasmet sulaukiama vis daugiau studentų siūlomų dėstytojų, vertų sąžiningiausiojo titulo.

Daugiau Studentų blogo naujienų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius