Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studijos tolimajame Singapūre (nuotraukos)

Dokumentai – sutvarkyti, bilietai į abi puses – seniausiai nupirkti, pinigai už butą –pervesti. Mano pusės metų didžioji kelionė į Singapūrą jau beveik suplanuota. Tiesa, dabar dar tiksliai visko nesuvokiu. Nesuvokiu, jog mažiau kaip už dviejų savaičių būsiu Azijoje, kad netrukus teks palikti šaltąją Švediją ir baladotis į visai kitą pasaulio kraštą. Ten šilta, o žmonės beveik aukštyn kojom vaikšto, ar ne?
Žiemos šventės Singapūre
Žiemos šventės Singapūre / 15min.lt skaitytojos Dovilės Bandzaitės nuotr.

Mainų semestras Singapūro vadybos universitete

Tiems, kurie nesupranta, apie ką aš čia, trumpai paaiškinsiu. Gruodžio 23-ąją aš, Švedijos Lundo universiteto ekonomikos antrakursė, išskridau į Singapūrą. Vieną semestrą čia studijuosiu. Tiksliau nuo sausio 5-osios iki gegužės 19-osios. Kodėl būtent ten? Gal ir keista, tačiau iš tikrųjų aš ir pati tiksliai nežinau atsakymo. Kai prieš metus pildžiau anketą dėl studijų užsienyje, tarp kitų savo norimų universitetų pažymėjau ir Singapūrą. Sako, ši nedidelė šalis  Azijos ekonomikos perlas. Vieną gražią dieną gavau elektroninį laišką, kuriame buvo parašyta, jog  esu kviečiama mokytis būtent ten. Gėda net prisipažinti, bet pati net nelabai žinojau, kur ši šalis yra. Tik pradėjusi šnekėtis su artimaisiais, panaršiusi internete,  ėmiau pamažu kai ką  suprasti...

Kai prieš metus pildžiau anketą dėl studijų užsienyje, tarp kitų savo norimų universitetų pažymėjau ir Singapūrą. Sako, ši nedidelė šalis – Azijos ekonomikos perlas.

Vėliau manęs laukė ilgi susirašinėjimai su Singapūro universitetu, pokalbiai su už mainų programą atsakingais žmonėmis  Švedijos Lundo universitete (ten mokausi ekonomikos), daugybė nemigos naktų, rūpesčių dėl būsto, lėktuvo bilietų, vizos, studijuojamų dalykų pasirinkimo. Esu dėkinga Singapūro universitetui, iš kurio gavau visą šūsnį  naudingos informacijos. Gal net ir per daug, nes jau pati kartais nebesusigaudau, kas, kaip ir kur. 

Brangūs lėktuvo bilietai

Susipažinusi su keletu kitų švedų, kurie keliavo su manimi, nusprendžiau įsigyti lėktuvo bilietus. O jie tikrai kainavo daug! Ypač dėl to, jog skridome piko metu, prieš pat Kalėdas. Bet ką jau padarysi, taip liepė universitetas. Čia jau nepasiginčysi, Singapūras garsėja  savo griežtomis taisyklėmis. Skristi tenka taip anksti (mokslo metai turėjo prasidėti juk tik sausio penktąją), nes reikia susitvarkyti studentišką pasą, be kurio niekas neleidžia net įžengti į universitetą. Tikėkimės, spėsiu...

Būsto paieškos

Deja, universitetas būsto nesurado. Ieškotis teko pačiai. Susiradau keletą studentų, kurie taip pat keliavo į Singapūrą, ir su jais nutariau nuomotis būstą (tiesą pasakius, jau apmokėjau pirmąją nuomą). Gyvename keturiese: aš, viena japonė ir dvi kanadietės. Būstų kainos Singapūre gana aukštos, todėl tenka gyventi truputėlį toliau nuo centro. Tačiau tai nėra didelė problema, nes metro sistema puikiai išvystyta.

Kursų pasirinkimas

Kursų pasirinkimas buvo didžiausias mano galvos skausmas paskutinėmis dienomis. Tačiau galiu pasidžiaugti, jog galiausiai ir tai sutvarkyta! Pasirinkau ekonomiką  ir finansus. Singapūras  juk tuo ir garsėja pasaulyje! Kursų pasirinkimo procesas man buvo labai neįprastas, tačiau apie tai kitą kartą.

BUS DAUGIAU.

Studentų BLOG`as neriboja tavo laisvės. Jei tu aktyvus studentas, tau rūpi studentiškos aktualijos bei problemos, jei tu fotografuoji, rašai, filmuoji – prisijunk prie mūsų ir aktyviai reikšk savo nuomonę, pasakok apie savo nuotykius, dalinkis patirtimi su kitais studentais.

Studentų BLOG`o narių rašinius galite skaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius