Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitarta dėl bendro priėmimo į rezidentūros studijas

Vilniaus universitetas ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, abiejų universitetų studentų atstovybės ir Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui (LAMA BPO), tarpininkaujant Švietimo ir mokslo ministerijai, pasirašė susitarimą dėl 2011 m. bendro studentų priėmimo į rezidentūros studijas.
Derybos
Derybos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Studijos Studentai

Susitarimas palengvins stojančiųjų sąlygas. Abu universitetai nustatys vienodas prašymų ir dokumentų pateikimo datas: kviečiamųjų studijuoti pagal universitetų studijų programas paskelbimo, priėmimo komisijos posėdžio, papildomo priėmimo (pagal poreikį), studijų sutarčių pasirašymo datas. Stojantieji galės pateikti dokumentus viename universitete nepriklausomai nuo jų ketinamų rinktis programų. Bus sudaroma galimybė stojantiesiems prašymus pateikti elektroniniu būdu. Prašyme prioriteto tvarka bus galima nurodyti ne daugiau kaip 6 pageidavimus abiems universitetams.

LAMA BPO sistemoje bus registruojami studentų stojimo į rezidentūrą prašymai ir skelbiami priėmimo rezultatai.

Universitetai taip pat susitarė dėl skelbiamų priėmimo taisyklių, nustatančių konkursinio balo skaičiavimo principus ir studijų rezultatų perskaičiavimo (prilyginimo) tvarkas, kai stojantysis yra baigęs kito universiteto medicinos ar odontologijos studijų programas. Susitarta, kad universitetai kartu su studentų atstovybėmis šias tvarkas parengs iki kovo 31 d.

Tikimasi, kad šis susitarimas leis sklandžiau organizuoti priėmimą į rezidentūrą, priėmimo eiga ir tvarka bus daug palankesnė ir aiškesnė stojantiesiems. Studentai, baigę medicinos studijas, galės vienu metu pateikti prašymus studijuoti rezidentūroje ir Vilniuje, ir Kaune. Stojantieji iš anksto žinos abiejų universitetų priėmimo tvarkas, vienu metu bus skelbiami priėmimo rezultatai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius