-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švietimo ir mokslo ministras: aukštojo mokslo reforma nustatė aiškias ir skaidrias žaidimo taisykles

Daugiau nei prieš metus pradėta aukštojo mokslo reforma nustatė aiškias ir skaidrias žaidimo taisykles, teigia švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Reforma nustatė aiškias ir skaidrias žaidimo taisykles. Aukštosios mokyklos konkuruoja dėl studentų, o studentai į valstybės finansuojamas vietas konkuruoja pagal aiškius principus“, – dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė ministras.

G.Steponavičiaus teigimu, reforma dar nėra baigta – ji įsibėgėja. Reforma, anot ministro, pati automatiškai neužtikrina geresnės studijų kokybės.

„Žinoma, rezultatus norėtųsi matyti anksčiau, tačiau reforma nėra burtų lazdelė, kuri automatiškai laiduoja kokybę. Ji tik atveria kelius ir sudaro galimybes profesoriams, akademinei bendruomenei rodyti geresnius rezultatus“, – tikino ministras.

G.Steponavičius taip pat tvirtino, kad pedagogams nereikėtų bijoti dėl planų 20–30 proc. siaurinti bendrojo lavinimo ugdymo programas – esą jie bus aptarti su pedadagogų bendruomene.

„Norime ne primesti sprendimus, o visų pirma išsamiai aptarti šiuos dalykus. Vėliau rasis ir atsakymas, kaip tai bus daroma. Be abejo, naujovių nebus imamasi šiais mokslo metais. Tai gali būti pradėta anksčiausiai kitų mokslo metų pradžioje“, – sakė ministras.

Jis taip pat tikino, kad dėl to pedagogų algos nesumažės.

Praėjusią savaitę švietimo darbuotojų profsąjungos pažėrė kritikos švietimo politikai – profsąjungų vadovai pareiškė pasigendantys nuoseklios švietimo politikos, kritikavo, anot jų, pavienius chaotiškus sprendimus ir reformas, ir teigė rugsėjį kviesiantys ministrą į viešą diskusiją.

Vienas iš klausimų, kurį profsąjungos ketina užduoti ministrui – kuo remiantis ketinama 30 proc. siaurinti bendrojo lavinimo ugdymo programas. G.Steponavičius tuomet tikino, jog galutiniai sprendimai šiuo klausimu bus priimti po diskusijų su visuomene. Esą „nerimas dėl bendro programų karpymo ankstyvas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius