-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trečiojo amžiaus universitete – dvigubai daugiau senjorų nei pernai

Trečiojo amžiaus universitetai vis labiau populiarėja. Klaipėdoje pradėjęs naujus mokslo metus jis sulaukė kone dvigubai daugiau senjorų nei pernai.
Studijuoti šiemet panoro dar daugiau senjorų.
Studijuoti šiemet panoro dar daugiau senjorų. / A.Kripaitės/15min.lt

Į pirmąją naujų mokslo metų paskaitą Klaipėdos universitete garbingo amžiaus studentai rinkosi gerokai iš anksto. Susitikti draugus visada smagu, sako senjorai. Beveik 80-čiai jų jau lapkritį bus įteikti baigimo diplomai. Kiti tęs dvejų metų trukmės studijas, o treti tik pradės krimsti mokslus Trečiojo amžiaus universitete.

„Mano svajonė visada buvo mokytis, bet taip ir neišsipildė. Na, nors senatvėje... Labai noriu sužinoti daug ko“, – tvirtina Trečiojo amžiaus universiteto studentė Aldona.

„Turiu daug laisvo laiko, išėjau į pensiją, kažkuo reikia užsiimti ar kokių žinių įgauti norėtųsi“, – pasakoja studentas Antanas.

„Manau, kad čia tiesiog išsigelbėjimas nuo vienatvės ir pabendravimas“, – tvirtina Danutė.

Mano svajonė visada buvo mokytis, bet taip ir neišsipildė. Na, nors senatvėje... Labai noriu sužinoti daug ko, – tvirtina Trečiojo amžiaus universiteto studentė Aldona.

Veiklą uostamiestyje prieš ketverius metus pradėjęs Trečiojo amžiaus universitetas rudenį išleis trečiąją senjorų laidą. Norinčių mokytis vyresnio amžiaus žmonių daugėja. Šiemet jų sulaukta kone dvigubai daugiau nei pernai – apie du šimtus. Vyriausiai studentei, buvusiai medikei – 90 metų.

Paskaitos senjorams vyksta kartą per savaitę po dvi–tris akademinis valandas.

„Dažniausiai mes aptariame su pačiais studentais, su seniūnais, ką jie norėtų išgirsti. Yra ir sveika gyvensena, ir Ajurveda, kartais jie klausosi ir apie delfinų terapiją, kas vyksta Klaipėdos mieste, visos su sveikata susietos temos, kurios yra aktualios, kurios yra įdomios studentams“, – pasakoja vienas iš Trečiojo amžiaus universiteto steigimo iniciatorių prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Trečiojo amžiaus universiteto studentams mokslas nekainuoja. Jį finansuoja universitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius