Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Universitetai privilioja vis daugiau studentų iš užsienio

Valstybinėse Lietuvos aukštosiose mokyklose daugėja studentų iš užsienio. Universitetų atstovai pripažįsta – prisivilioti svetimšalius nelengva, tačiau jie ne tik verčia gerinti studijų kokybę, bet ir papildo aukštosios mokyklos biudžetą, šeštadienį pranešė LTV „Panorama“.
Studentai
Studentai / Š.Mažeikos/BFL nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universitete girdėti ne tik lietuvių kalba. Čia sunkias medicinos, farmacijos, odontologijos mokslus kremta beveik keturi šimtai studentų iš 34 šalių, daugiausiai – Izraelio, Libano, Švedijos, po kelis iš Kinijos, Šri LAnkos, Kubos, Indijos ar Peru.

„Šiame universitete mes gausime tokį pat išsilavinimą, kaip ir Vakarų Europos universitetuose, tik pigiau. Čia puikūs dėstytojai, geros sąlygos mokytis ir atlikti praktiką“, – tvirtino studentas iš Libano Sami al Assaadas.

Pasak universiteto prorektoriaus Renaldo Jurkevičiaus, užsienio studentai reiklesni ir smalsesni, o vien per šiuos mokslo metus už studijas jie sumokės beveik 8 mln. litų. Jiems mokslai kainuoja dvigubai brangiau nei lietuviams.

Studentų iš užsienio pamažu daugėja ir kitose aukštosiose mokyklose. Kauno technologijos universitetas (KTU) viliasi, kad Vakarų Europos šalims mažinant valstybės finansuojamas vietas, užsienio jaunimas studijas Lietuvoje rinksis dėl mažesnių kainų už mokslą ir pigesnio pragyvenimo.

„Turime vilties, todėl fakultetuose mes stengiamės palaikyti užsienio kalbomis dėstomas programas, visų pirma – anglų, bet taip pat rusų kalba. Kai kurias programas galime dėstyti net ir prancūzų, vokiečių kalbomis. Turime ir parengtų dėstytojų“, – sakė KTU prorektorius Pranas Žiliukas.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, pernai į valstybines Lietuvos aukštąsias mokyklas, bakalauro ir magistro studijas, įstojo daugiau kaip 300 studentai iš užsienio. Daugiausiai jų studijuoja Lietuvos sveikatos mokslų ir Vilniaus universitetuose.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius