Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Universitete – senjorų antplūdis (video)

Pavadinti „senjorais“ jie nejaukiai sušurmuliuoja auditorijoje ir šypsodamiesi patikslina, jog yra „pagyvenęs jaunimas“. Daliai šių „jaunuolių“ – jau per aštuoniasdešimt.
Studijuoti šiemet panoro dar daugiau senjorų.
Studijuoti panorę studentai nesutilpo į didžiąją auditoriją. / A.Kripaitės/15min.lt

Vakar į pirmąją paskaitą rinkosi naujojo Klaipėdos Trečiojo amžiaus universiteto studentai. Studijų organizatoriai apstulbo, kai pažymėti naujųjų mokslo metų pradžios atkeliavo ne 350, kaip planuota, o per 400 studentų. Į didžiausią Klaipėdos universiteto auditoriją, kur telpa apie 350 žmonių, studijuoti panorę senjorai netilpo, tad daliai teko persikelti į gretimą patalpą, kur paskaitos transliuotos interaktyviu būdu.

Pradėdamas paskaitą Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto dekanas prof. dr. Artūras Razbadauskas naujiesiems studentams priminė, kad mokytis ir tobulėti – niekada ne vėlu. Ir priminė Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II pavyzdį: 84-erių monarchė neseniai prisijungė prie socialinio tinklo internete „Facebook“ ir, nors neaktyviai, bet naudojasi internetu.

Kompiuterinės raštvedybos mokysis ir Klaipėdos Trečiojo amžiaus universiteto studentai. Tiesa, dalis jų prisipažino jau seniai mokantys naudotis kompiuteriu ir naršantys internete.

Gaus pažymėjimus

Nemokamos studijos Sveikatos fakultete tęsis porą metų. Kelias valandas truksiančios paskaitos vyks kas porą savaičių. Studijų metais senjorai galės naudotis universiteto bibliotekos fondais, dirbti kompiuteriais. Visi baigusieji šias studijas gaus specialius pažymėjimus.

„Šios studijos – neformalaus ugdymo, tačiau gautą pažymėjimą bus galima „formalizuoti“, t.y. jis pravers jei toliau bus renkamasi studijuoti universitete“, – teigė A.Razbadauskas.

Senjorams Klaipėdos universiteto dėstytojai skaitys paskaitas apie ilgaamžiškumą, bendravimo, delfinų, poezijos terapijas, įvairias ligas ir jų gydymą, sveiką gyvenseną, mokslo istoriją ir kt.
A.Razbadauskas teigė nesitikėjęs, kad susirinks tiek daug norinčiųjų tobulintis. „Pajutome, kad tam yra didžiulis poreikis. Žmonės turi laiko, jiems norisi mokytis, trūksta bendravimo“, – teigė profesorius.

Iki šiol vyriausias Klaipėdos universitete studijavęs žmogus buvo palangiškis Juozas Norkus. 82-ejų vyras sugebėjo kartu su keliskart jaunesniais studentais užbaigti teologijos studijas ir gauti diplomą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius