Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Universitetų žinių lyga „Ateities lyderiai“ pradeda kovas

Lietuvos televizijos eteryje – naujas projektas. Laidoje Lietuvos universitetų žinių lyga „Ateities lyderiai” žinių ietis surems 12 Lietuvos universitetų komandų. Tai bus intelektualų dvikova, kurioje studentai rungsis savo erudicija ir sumanumu. Laidą ves profesorius humanitarinių mokslų daktaras Alfredas Bumblauskas.
Universitetų žinių lyga „Ateities lyderiai“ pradeda kovas.
Universitetų žinių lyga „Ateities lyderiai“ pradeda kovas. / LTV nuotr.

Kompozitorius Mikalojus Konstantinas Čiurlionis. Toks buvo teisingas pirmosios laidos pirmasis atsakymas į klausimą, kas yra laidos vinjetės muzikos autorius. Teisingai atsakiusioji Mykolo Riomerio universiteto komanda gavo teisę pradėti žaidimą. Jos priešininkė –Vilniaus universiteto komanda. Komandų gretose – ne tik tarptautinių olimpiadų prizinių vietų laimėtojai, bet ir LTV laidos „Tūkstantmečio vaikai“ dalyviai. Vilniaus universiteto komandos narė Kornelija Dūdaitė yra šios laidos finalininkė, o Jurijus Danilovas – 2008 m. „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ dvyliktokas.

Iš viso „Ateities lyderių“ projekte kausis dvylika universitetų komandų, burtų keliu pasiskirsčiusių į du pogrupius. Kiekvienoje laidoje kausis du universitetai, dvikovos laimėtoja taps komanda, surinkusi daugiau taškų už savo priešininką. Daugiausia dvikovų laimėjusi komanda pateks į pusfinalį. Finalo metu paaiškės, kuri komanda verta „Ateities lyderio“ vardo. Žinių lygos laimėtoja bus apdovanota specialiu prizu – Krištoline piramide.

Universitetų žinių lygos klausimus rengia ekspertai, savo sričių specialistai. Universitetų komandos ir pačios rengs po klausimą savo konkurentams.

Studentų atsakymus vertins ir lemiamą balsą turės Senatas – garbinga komisija, sudaryta iš įvairių sričių profesionalų. Pirmosios laidos Senatas – Lietuvos nacionalines galerijos direktorė Lolita Jablonskienė, „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis ir žurnalo „Iliustruotasis mokslas“ vyriausiasis redaktorius Aurelijus Katkevičius.

„Džiugu, kad pagaliau atsirado laida, kurioje bus matuojamasi ne plastinės chirurgijos laimėjimais, o protais“, – apie Lietuvos universitetų lygos „Ateities lyderiai” pirmąją laidą sakė Senato narys Aurelijus Katkevičius.

Universitetų žinių lygą „Ateities lyderiai“ kartu su Lietuvos televizija kuria „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ kūrybinė grupė, kompanija „TV Play“. Šios laidos idėja seniai buvo brandinama, kol įgavo pavidalą Lietuvos televizijos eteryje.

Pirmoji Universitetų žinių lygos „Ateities lyderiai“ laida – šį ketvirtadienį 21.15 val. per Lietuvos televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius