Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 09

VDU ir Eurolyga vykdys naują studijų programą – sporto verslo vadybą

Ketvirtadienį vykusios spaudos konferencijos metu Kaune Eurolyga („Euroleague Basketball“) ir Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) paskelbė apie bendros studijų programos, Sporto verslo vadybos (angl. Sports Business MBA by EB Institute) inicijavimą.
Eurolygos prezidentas ir generalinis direktorius Jordi Bertomeu kartu su VDU rektoriumi, profesoriumi Juozu Augučiu.
Eurolygos prezidentas ir generalinis direktorius Jordi Bertomeu kartu su VDU rektoriumi, profesoriumi Juozu Augučiu. / Jono Petronio nuotr.

Kaip praneša universitetas, tai yra vienintelė Europoje tarptautinė studijų programa, vykdoma kartu su Eurolyga – organizacija iš visų žemyno universitetų pasirinko aukštąją mokyklą Lietuvoje, VDU.

Naujoji partnerystė užmegzta praėjus 10 metų po Eurolygos inicijuotų Sporto rinkodaros ir komunikacijos magistrantūros studijų.

Pristatymą Kaune surengė Eurolygos prezidentas ir generalinis direktorius Jordi Bertomeu kartu su VDU rektoriumi, profesoriumi Juozu Augučiu. Sporto verslo vadybos programą Eurolyga ir VDU sukūrė siekdami suteikti daugiau galimybių dabartiniams ar būsimiems sporto verslo profesionalams mokytis tiesiogiai iš sporto industrijos ekspertų ir akademinių ekspertų.

Naujoji programa remiasi Eurolygos instituto (EBI, angl. EB Institute) 10 metų patirtimi rengiant Sporto vadybos ir rinkodaros magistro programą kartu su Ca‘ Foscari universitetu Venecijoje (Italija), kurioje studijavo 220 studentų iš 38 valstybių. Eurolygos ir VDU rengiamos studijos bus skirtos šiuolaikiniams sporto verslo metodams ir truks 14 mėnesių. Programoje taip pat numatyta praktika ir baigiamasis magistro darbas.

Sporto verslo vadybos studijas rengs VDU Ekonomikos ir vadybos fakultetas. Studentai įgis sisteminį supratimą ir profesinių žinių visose pagrindinėse sporto verslo ir vadybos srityse: marketinge, finansuose, viešuosiuose ryšiuose ir komunikacijoje, teisėje, strategijoje ir ekonomikoje.

Pirmieji Sporto verslo vadybos studentai studijas pradės 2017-ųjų rugsėjį ir baigs po metų, 2018 m. spalį. Absolventams bus suteikta 90 Europos kreditų perkėlimo ir kaupimo sistemos (ECTS) kreditų. Programoje numatyti 4 savaičių trukmės užsiėmimai Eurolygos būstinėje Barselonoje (Ispanijoje), studijos Vytauto Didžiojo universitete Kaune bei galimybė dalyvauti vieno didžiausių pasaulio sporto renginių – Eurolygos finalinio ketverto – užkulisiuose Belgrade (Serbijoje). Savo baigiamuosius magistro darbus studentai gins Vytauto Didžiojo universitete.

Studijų metu su studentais patirtimi dalinsis tiek pripažinti profesoriai, tiek sporto ekspertai, atstovaujantys aukščiausio lygio sporto pramonės kompanijoms. Praeityje su EBI magistrantais savo kompetencijomis dalinosi „Adidas“, „Spalding“, ESPN, IMG, NBA, „New Era“, „Nike“, „Special Olympics“, „Turkish Airlines“, „Twitter“, AEG ir kitų organizacijų bei įmonių vadovai.

Priėmimą į Sporto verslo vadybos studijas numatoma pradėti 2017 m. balandžio 12 dieną. Daugiau informacijos bus skelbiama VDU ir Eurolygos tinklalapiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius