-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDU iškilmingai pradės naujuosius mokslo metus

Rugsėjo 1 dieną Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenė džiugiai pasitiks 22-uosius mokslo metus. Studentų gretas papildęs gausus pirmakursių būrys – beveik 1850 įstojusiųjų – ir po mokslo metų pradžios šventės dar kurį laiką skubės ne į paskaitas, o dalyvaus jau trečią kartą organizuojamo „Įvado į studijas VDU“ renginiuose.
VDU iškilmingai pradės naujuosius mokslo metus.
VDU iškilmingai pradės naujuosius mokslo metus. / VDU nuotr.

„Per pastaruosius porą metų įsitikinome – pirmakursiai džiaugiasi įvadinės savaitės renginiais, nes šie palengvina jų adaptaciją universitete. Įvairūs susitikimai, konsultacijos, organizacijų mugės bei kiti renginiai padeda jiems perprasti netradicinę universiteto studijų sistemą, suteikia informacijos apie savo poreikių ir pomėgių realizavimo galimybes universitete“, – sakė VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Universiteto pirmakursiams net ir šventiniai rugsėjo 1-osios renginiai prasidės kiek anksčiau. 10 val. jie dalyvaus susitikimuose su fakultetų dekanais, kurie ne tik pasveikins naujuosius studentus, bet ir pristatys Vytauto Didžiojo universitetą, fakultetą, papasakos apie įvadinę studijų savaitę. VDU Studentų atstovybė padovanos leidinį „Subalansuota studžiui ir ne tik... 2010“.
Kaip ir kasmet, rugsėjo pirmosios šventę pratęs jau gražia tradicija tapusi iškilminga universiteto bendruomenės eisena, kuri kartu su „Ąžuolyno“ pučiamųjų orkestru 11.30 val. pajudės nuo VDU centrinių rūmų (S. Daukanto g. 28). Bus žygiuojama iki Kauno Šv. Apaštalų Petro ir Povilo Arkikatedros Bazilikos (Vilniaus g. 1), kurioje 12 val. aukojamos Šv. Mišios už VDU bendruomenę.
Popiet mokslo metų pradžios šventė persikels į Vienybės aikštę priešais VDU centrinius rūmus (S. Daukanto g. 28). Programoje – tradicinė VDU pirmakursių priesaika ir Rektoriaus sveikinimas. Renginio pradžia – 15 val.

Galiausiai pasidžiaugti gamta ir gera muzika pakvies VDU Kauno botanikos sodo administracija – tokią progą suteiks „Vasaros palydų vakaras“ Botanikos sode (Ž. E. Žilibero g. 6). 17 val. čia bus iškilmingai pristatytas fontanas „G“ formos tvenkinyje, o 18 val. susirinkusiems koncertuos Kauno diksilendas „DixXband“ su soliste Živile Povilaityte. Skambės muzika iš projekto „Auksinės pasaulio melodijos“ programos. Dalyvauti renginyje kviečiama ne tik universiteto bendruomenė – laukiami ir kauniečiai bei miesto svečiai.

„Džiugu, kad rugsėjo 1-osios proga galime pristatyti keletą naujovių: kviesime pasigrožėti ne tik fontanu, bet ir ypatingo grožio egzotiniais drugeliais iš Afrikos, Tailando ir Pietų Amerikos. Ir, žinoma, kaip visuomet lankytojų laukia augalų kolekcijos bei mažojo zoologijos sodo gyventojai“, – sakė VDU Botanikos sodo direktorė prof. Vida Mildažienė.

VDU bendruomenės nariams šis renginys nemokamas, o pirmakursių „bilietas“ – tai fakulteto vėliavėlė arba skrajutė su pirmakursio priesaika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius