Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDU pasitiks naujausią prof. E. Aleksandravičiaus knygą „Išblukęs žodynas“

Spalio 12 d., antradienį, 17 val. vyksiantis prof. Egidijaus Aleksandravičiaus knygos „Išblukęs žodynas“ pristatymas pradeda VDU istorijos menėje (K. Donelaičio 58) organizuojamų sutiktuvių ciklą – plačiajai visuomenei ir universiteto bendruomenei atveria dar platesnes erdves diskusijoms ir intelektinės minties sklaidai.
Vytauto Didžiojo universitetas
Vytauto Didžiojo universitetas / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, pirmajame tęstinio projekto renginyje bus pristatoma naujoji istoriko, publicisto, kultūros tyrinėtojo knyga, kurią sudaro beveik 170 straipsnių, paskelbtų tinklalapiuose Balsas.lt, Bernardinai.lt, žurnale „Miesto IQ“ ir atviro žodžio mėnraštyje „Akiračiai“. Šį rinkinį, kaip teigia pats knygos autorius, būtų galima pavadinti intelektine kronika. „Sakau taip, nes labai retai rūpėjo pavieniai – kad ir skandalingiausi – įvykiai. Visada domėjausi stambesnio mastelio kultūros, visuomenės ir politikos žemėlapiais. Ne konkretūs nutikimai, bet sisteminiai požymiai buvo svarbiausias tikslas“, – pristatydamas savo knygą teigia prof. E.Aleksandravičius.

Anot filosofo, vertėjo, eseisto prof. Arvydo Šliogerio, „Išblukęs žodynas“ – tikrai reta mūsiškio nuolat keikiamo „inteligento“ dovana Lietuvos šviesuomenei. „Tokius tekstus gali parašyti tik aistringo intelekto žmogus, vedamas ne inertiško smalsulio, sensacijų godulio, „objektyvumo“ manijos, o visai priešingai – skausmo, vilties, liūdesio, džiaugsmo, išdidumo, ištikimybės, jautrumo gėriui ir blogiui, grožiui ir bjaurasčiai, niekšybei ir taurumui...“, – teigia prof. Arvydas Šliogeris.

Prof. Egidijaus Aleksandravičiaus knygos „Išblukęs žodynas“ pristatyme dalyvaus knygos autorius, istorikas Antanas Kulakauskas, filosofas Arvydas Šliogeris, leidyklos „Versus aureus“ direktorius, istorikas Arturas Mickevičius.

Vytauto Didžiojo universiteto istorijos profesorius, Lietuvių Išeivijos instituto direktorius, Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos ir daugelio kultūrinių organizacijų bei fondų steigėjas ir narys Egidijus Aleksandravičius yra dešimties knygų ir kelių šimtų straipsnių autorius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius