Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDU rektoriumi perrinktas prof. Z.Lydeka

Naujuoju Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektoriumi tapo iki šiol šiai aukštajai mokyklai vadovavęs profesorius Zigmas Lydeka. Jis teigė tęsęs pradėtus darbus ir siekiantis, jog universiteto silpnybės virstų stipriosiomis pusėmis.
Nauju VDU rektoriumi antrai kadencijai išrinktas prof. Z.Lydeka ir VDU tarybos pirmininkas prezidentas V.Adamkus.
Nauju VDU rektoriumi antrai kadencijai išrinktas prof. Z.Lydeka ir VDU tarybos pirmininkas prezidentas V.Adamkus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Už akademiko kandidatūrą balsavo visi 11 VDU tarybos narių. Tiesa, reikėtų priminti, jog prof. Z.Lydeka buvo vienintelis kandidatas, pretendavęs užimti VDU rektoriaus postą. Antrasis kandidatas, ketinęs pretenduoti į universiteto administracijos vadovo kėdę, Maltos universiteto profesorius Mark Paul Brincat neatitiko konkurso reikalavimų.

„Jis buvo atsiuntęs tik savo biografiją, kitų reikalingų dokumentų nepateikė. Nors apie tai, kad jų trūksta buvo informuotas raštu, jų nesulaukėme iki nustatytos datos. Todėl liko tik vienas kandidatas, kuris išpildė visas, iš anksto nustatytas sąlygas“, – sakė VDU universiteto tarybos pirmininkas, prezidentas Valdas Adamkus.

Jis yra medicinos profesorius. Kai pasitikslino universiteto struktūrą ir sužinojo, jog VDU neturi net sveikatos mokslų fakulteto, nustebo. Be to, jis manė, jog VDU – Kauno medicinos universiteto padalinys

Prof. Z.Lydekos teigimu, kolega iš Maltos, domėjęsis VDU rektoriaus postu, apsigalvojo supratęs, jog taiko į ne jam skirtą vietą.

„Jis yra medicinos profesorius. Kai pasitikslino universiteto struktūrą ir sužinojo, jog VDU neturi net sveikatos mokslų fakulteto, nustebo. Be to, jis manė, jog VDU – Kauno medicinos universiteto padalinys)“, – sakė dar 5 metus VDU vadovausiantis prof. Z.Lydeka.

Tarybos nariams, kurių sprendimu buvo perrinktas rektoriumi, bei kolegoms jis dėkojo už pasitikėjimą: „Išrinkote mane savo laimei ir nelaimei. Bet visa tai mūsų bendra ateitis. Užtikrinu, kad pradėti darbai tęsis, taip pat ir naujų dalykų, naudingų universitetui paieška“.

Universiteto minusų neatskleidžia

Bendraudamas su universiteto bendruomene prof. Z.Lydeka minėjo, jog neseniai atliktas tyrimas atskleidė VDU silpnąsias ir stipriąsias puses. Tačiau pasidalinti tyrimo išvadomis su žiniasklaida nebuvo linkęs: „Silpnybes pasiliksime sau, kad galėtume ištaisyti“.

Pasak jo, universitetui gresia keletas išorinių pavojų, pavyzdžiui, dėl nestabilia valstybės ekonomine situacija. Taip pat netinkamu Kauno miesto požiūriu į akademinį gyvenimą.

„Tačiau VDU turi kuo didžiuotis: per 20 metų, nuo atkūrimo, tapome pilnaverčiu, žinomu ir atpažįstamu pasaulyje universitetu“, – teigė prof. Z.Lydeka.

Prezidento V.Adamkaus teigimu, VDU jam – valstybingumo simbolis: „Jis atsirado kartu su atkurta nepriklausoma Lietuva ir puoselėja pilietiškumą“.

Apibendrindamas šių metų bendrojo studentų priėmimo rezultatus antrai kadencijai išrinktas VDU rektorius tikino, jog didelių naujienų šie metai nepateikė.

„Buvo didelis susidomėjimas VDU siūlomais gamtos mokslais – biochemija, aplinkotyra. Taip pat dar kartą įsitikinome, jog mūsų privalumas – humanitarinės studijų programos, pavyzdžiui, menotyra, įvairios filologijos. Abiturientams jos atrodo patrauklios. Nepasiteisino tik viena nauja studijų programa – interaktyvaus tinklo dizainas. Tačiau dėl to per daug nesijaudiname: dalis ją studijuoti norinčių jaunuolių apie tai, jog turime ją VDU, sužinojo per vėlai. Sulaukėme jų apgailestavimo. Kitąmet į ją vėl bus galima stoti. Tikimės didesnio susidomėjimo“, – kalbėjo prof. Z.Lydeka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius