Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veiklą pradeda integruoto mokslo, studijų ir verslo slėnio „Santara“ asociacija

Integruotas mokslo, studijų ir verslo slėnis „Santara“ jau turi savo asociaciją „Santaros slėnis“. Ji užtikrins kryptingą slėnio plėtrą ir vykdomų projektų koordinavimą bei orientuos slėnio, įkurto Vilniaus Santariškių ir Visorių rajonuose, veiklą atsižvelgdama į šalies visuomenės ir ekonomikos poreikius.

Asociaciją įsteigė slėnio „Santara“ iniciatoriai – Vilniaus Gedimino technikos universitetas, valstybės mokslo institutas „Gamtos tyrimų centras“, Santariškių medicinos miestelio įstaigų ir farmacijos pramonės bei biotechnologijų verslo atstovai. Sausio mėnesį, į jos valdybą paskyrus Švietimo ir mokslo ministerijos bei Ūkio ministerijos atstovus, ji gavo oficialų veiklos mandatą. Į asociaciją kviečiami jungtis visi asmenys, plėtojantys veiklą „Santaros“ slėnyje.

„Slėnis „Santara“ buvo likęs vieninteliu integruotu mokslo, studijų ir verslo centru Lietuvoje, kuris neturėjo asocijuotos struktūros, vienijančios slėnio partnerius. Siekdami, kad slėnio veikla ir projektai būtų įgyvendinami sklandžiai ir efektyviai, įkūrėme asociaciją, kuri bus ne tik stebėtoja, bet ir aktyviai prisidės siekiant slėnio plėtros programos tikslų“, – sako asociacijos „Santaros slėnis“ įgaliotas atstovas prof. Mindaugas Kiškis. Pasak jo, siekdama užtikrinti glaudų verslo ir mokslo dialogą bei partnerystę, asociacija padės kurti šiuolaikinę infrastruktūrą, kuri reikalinga mokslinių tyrimų plėtrai, ir skatins tokių tyrimų rezultatų panaudojimą gamyboje ir versle.

„Skatindama bendrovių, kurios remiasi aukštosiomis technologijomis ir moksline praktika, kūrimąsi, ypatingai medicinos, biofarmacijos, informacinių technologijų sektoriuose, asociacija tiesiogiai prisidės prie Lietuvos ūkio konkurencingumo tarptautinėje rinkoje didinimo. „Santaros slėnis“ daug dėmesio skirs partnerystės ryšiams su kitais integruotais mokslo, studijų ir verslo centrais megzti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje“, – teigia prof. M. Kiškis. 

Integruoto mokslo, studijų ir verslo slėnis „Santara“ buvo įkurtas 2008 metais. Lietuvos Respublikos vyriausybės nustatytos slėnio veiklos ir plėtros kryptys yra moderniosios medicinos ir sveikatos mokslai, gamtos mokslai, biotechnologija ir biofarmacija, taip pat informacijos ir komunikacijos technologijos. „Santaros“ slėnyje šiuo metu yra įsikūręs Santariškių medicinos miestelis, Gamtos tyrimų centras, biofarmacijos bei informacinių technologijų verslo ir mokslo centrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius