-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VGTU absolventų studijų finiše – Seimo pirmininko Vydo Gedvilo ir ministrų sveikinimai

Prasidėję bakalauro ir magistro diplomų teikimai šiemet džiugina 3300 Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) absolventų. Iškilmingose diplomų teikimo ceremonijose juos sveikina ne tik artimieji ir visus metus lydėję dėstytojai, bet ir valdžios atstovai – Seimo pirmininkas bei ministrai.
VGTU diplomų teikimo ceremonijos akimirka
VGTU diplomų teikimo ceremonijos akimirka / VGTU nuotr.

2012–2013 mokslo metais VGTU baigė kiek daugiau nei 2400 bakalauro studentų, daugiau nei 800 magistrantų ir 58 doktorantai. Jie prisijungė prie gausaus universiteto alumnų būrio – per beveik 60 VGTU veiklos metų į pasaulį jau išlydėti 63 tūkstančiai absolventų, tarp kurių gerai visuomenėje žinomi žmonės – LR premjeras Algirdas Butkevičius, statybų bendrovės „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis, lenktynininkas Stasys Brundza, „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Stasys Dailydka ir kiti.

Dešimtyje VGTU fakultetų šiemet mokėsi beveik 12 tūkstančių aviacijos, aplinkos inžinerijos, architektūros, elektronikos, fundamentinių mokslų, kūrybinių industrijų, mechanikos, statybos, transporto, verslo vadybos ir kitų krypčių studentų. Net 14 procentų jų turi studijų ar praktikos užsienyje patirties, o skaičiuojant proporcingai iš viso VGTU studijuojančių skaičiui – tai daugiausia iš visų universitetų Lietuvoje.

Šiemet, kaip jau tapo tradicija, VGTU rinko 100 geriausių studentų, baigusių bakalauro ir magistro studijas. Didžiausią reikšmę turėjo jų akademiniai pasiekimai, turimi praktiniai įgūdžiai, asmeninės savybės ir gebėjimai, visuomeninis aktyvumas, socialinis brandumas bei motyvacija tolesnei karjerai. Su diplomais šie absolventai gauna ir specialius pažymėjimus. Geriausių absolventų nuotraukos ir trumpi dosjė sudėti į elektroninį leidinį, kuris bus pristatytas Lietuvos įmonių vadovams.

Studijas vainikuojantis įvykis – iškilmingos diplomų teikimo ceremonijos, į kurias visada atvyksta garbingų svečių, norinčių pasveikinti jaunuosius specialistus. Šiemet VGTU Mechanikos fakultete lankėsi ir magistrams diplomus įteikė LR Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas. Sakydamas sveikinimo kalbą jis linkėjo absolventams sėkmingai išlaikyti visus gyvenimo egzaminus ir stengtis patiems daryti kuo mažiau klaidų – geriau pasimokyti iš svetimų.

VGTU absolventams geros kloties tolimesniame profesiniame kelyje linkėjo LR Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, kuris sveikino architektūros studentus. Kūrybinių industrijų fakulteto šventę aplankė ir antrajai absolventų laidai diplomus įteikė LR Švietimo viceministras Rimantas Vaitkus. Būsimiesiems gaisrinės saugos specialistams ranką spaudė Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

Šiandien VGTU Antano Gustaičio aviacijos instituto šventėje lankysis ir jauniesiems aviatoriams diplomus įteiks LR Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir karinių oro pajėgų vadas generolas majoras Edvardas Mažeikis. LR Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis pats yra VGTU absolventas, tad diplomų teikimo šventę lankys savo fakultete ir sveikins baigusius Transporto inžinerijos studijų programos magistrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius