-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VGTU rektoriui VTEK rekomendavo nusišalinti nuo sprendimų, susijusių su Kokybės vadybos centru

Dėstydamas Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) įsteigtame centre, universiteto rektorius Romualdas Ginevičius interesų nesupainiojo, bet etikos sargai rekomendavo jam nusišalinti nuo visų su Kokybės vadybos centru susijusių sprendimų.
Romualdas Ginevičius
Romualdas Ginevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

R.Ginevičius turėtų nusišalinti nuo sprendimų, susijusių su VGTU pavaldaus centro, iš kurio rektorius gauna autorinį atlyginimą, rengimo, svarstymo bei priėmimo, teigiama Vyriausiosios tarnybinės etikos (VTEK) antradienį priimtame sprendime.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai Vytautas Grubliauskas ir Dalia Kuodytė dar 2009 metų pavasarį kreipėsi į VTEK, prašydami išaiškinti, ar R.Ginevičius nenusižengė etikai už autorinį atlyginimą skaitydamas paskaitas VGTU įsteigtoje viešojoje įstaigoje VGTU Kokybės vadybos centras. VTEK tyrė ir analogišką universiteto bendruomenės skundą.

R.Ginevičius antradienį BNS sakė šiuo metu nuo dėstymo minėtame centre susilaikantis ir kritikavo VTEK, kad ši tyrimą tęsė pusantrų metų, nors įstatymas numato, kad komisija skundus turi išnagrinėti per pusmetį. Jis taip pat absurdu vadino jam mestus kaltinimus.

Aš pirmiausia esu mokslininkas profesorius, tik po to rektorius. Kaip man galima uždrausti dėstyti? Klausė R.Ginevičius.

„Aš pirmiausia esu mokslininkas profesorius, tik po to rektorius. Kaip man galima uždrausti dėstyti? Gamybininkai patys už paskaitas susimoka ir patys sprendžia, ką kviestis dėstyti. Ar aš nusikaltėlis, kad savo žinias skleidžiu?“, – svarstė R.Ginevičius.

Jis pažymėjo, kad minėtas centras yra universiteto savarankiškas padalinys, kuriai įtakos rektorius neturi.
„Aš jo vadovams atlyginimų neskiriu, jie patys užsidirba“, – sakė rektorius.

R.Ginevičius parlamentarų kreipimąsi aiškino kerštu už tai, kad jis sukritikavo tuomet svarstytą Aukštojo mokslo reformą. Universiteto bendruomenės vardu skundą parašiusiems jis siūlo prie kreipiantis į VTEK pabandyti patiems padėstyti praktikams.

„Kažkoks pašlemėkas parašo skundą bendruomenės vardu ir jį jau tiria. Tegu pabando patys padėstyti gamybininkams, kurie visą gyvenimą dirbo šioje srityje. Čia ne pirmakursiai“, – sakė VGTU vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius