Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

VGTU SA prezidentas Vilius Morkūnas abiturientams: mes galime pakeisti dabartinę tvarką!

Prieš trejus metus baigęs mokyklą dabartinis VGTU SA prezidentas Vilius Morkūnas iki pat paskutinės akimirkos sprendė galvosūkį, kurią iš dviejų jį traukiančių specialybių pasirinkti. Galiausiai nusprendė rinktis technologijos mokslų krypties studijų programą.
Vilius Morkūnas
Vilius Morkūnas / VGTU SA nuotr.

„Pasvėręs mokykloje atskleistus gebėjimus, dalykus, kurie man labiausiai sekėsi, ir išanalizavęs studijų programas, socialinių mokslų krypties specialybę iškeičiau į technologijos mokslų krypties studijų programą“, – apie apsisprendimą kalbėjo V.Morkūnas, pridurdamas, kad apsispręsti padėjo ir artimieji.

Įstojęs į VGTU Aplinkos inžinerijos fakulteto Miestų inžinerijos studijas vaikinas nesigaili. „Jas vertinu gerai. Tai iš tiesų įdomi ir perspektyvi specialybė“, – mano V.Morkūnas.

VGTU SA prezidentas prisimena pirmą kursą, kai studijuoti buvo pakankamai sudėtinga. „Teko adaptuotis prie beveik vien tiksliųjų mokslų dėstymo, todėl atsirado šiokių tokių abejonių, jog šios studijos ne man“, – prisipažįsta V.Morkūnas.

Šiuo metu vaikinas daug laiko skiria veiklai Studentų atstovybėje (SA), kuri, pasak VGTU SA prezidento, ugdo žmogų kaip asmenybę, suteikia daug patirties ir tuo pačiu galimybių. „Labai daug priklauso nuo to, kiek pats studentas stengiasi ir nori iš tos papildomos veiklos pasiimti. Patirtis ir įgyti įgūdžiai SA lavina savęs pristatymo, darbo komandoje įgūdžius, kurie vėliau kiekvienam praverčia jau baigus aukštąją mokyklą“, – įsitikinęs V.Morkūnas.

Kalbėdamas apie dabartinius abiturientus, jis atkreipia dėmesį, kad dauguma jų renkasi studijas aklai, pastebėję vienos ar kitos aukštosios mokyklos reklamą su prierašais „kokybiškos studijos“ arba vedami „mados“ studijuoja socialinius mokslus, kurių specialistų perteklius jaučiamas jau dabar.

„Kitiems nemažą įtaką daro tėvai ar draugai. Tik labai maža dalis abiturientų sistemingai nuo 9–10 klasės ar dar anksčiau nusprendžia, kokios srities specialistais jie bus“, – teigia V.Morkūnas.

Anot vaikino, mūsų valstybėje nėra profesinio orientavimo sistemos, objektyvios visos statistinės informacijos stojantiesiems. „Todėl dažnas abiturientas galvoja apie studijas užsienyje arba tiesiog išvykimą svetur“, – mano V.Morkūnas.

VGTU SA prezidentas atkreipia dėmesį į tai, kad šiuo metu Lietuvoje jaunas žmogus yra skatinamas pasilikti, jam sudaromos palankios sąlygos kurti verslą, šeimą ar tapti samdomu darbuotoju. „Vis dėlto mes, jaunoji karta, galime pakeisti tai, ką turime dabar. To visiems ir linkiu“, – abiturientus skatina V.Morkūnas.

„Renkasi studentų lyderiai“ – bendra „Studentų zonos“ ir LSAS iniciatyva. Tikimės, kad padėsime abiturientams pasirinkti tinkamą kelią!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius