Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mykolo Romerio universitetas neskelbia papildomo priėmimo

Kitaip nei kiti Lietuvos universitetai, vienintelis Mykolo Romerio universitetas (MRU) papildomo studentų priėmimo neskelbia. Beje, tik MRU per savo gyvavimą nėra skelbęs papildomo priėmimo. Į jį studijuoti net ir per krizę veržiasi motyvuoti jaunuoliai.
Mykolo Romerio universitetas
Mykolo Romerio universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Naujuosius mokslo metus MRU pradės apie 6 tūkst. naujų bakalauro, magistro ir doktorantūros studijų studentų.

Didžiausi konkursai – į Ekonomikos ir finansų valdymo, Viešojo administravimo ir Teisės fakultetų studijų programas. MRU šiais metais pirmą kartą skelbė priėmimą į verslo sistemų kūrimo ir valdymo studijų programą. Šios programos studijuoti universitetas pakvietė 70 stojančiųjų, tarp jų 12 asmenų gavo valstybės finansavimą, jų surinktas balas buvo ne mažesnis nei 18,2.

Šiemet, kai daugelis universitetų sulaukė žymiai mažiau stojančiųjų, pageidavimų skaičius į šį universitetą nedaug atsiliko nuo praėjusiųjų metų rezultato. Studentais tapo iniciatyvus ir intelektualus jaunimas.

MRU socialinių mokslų programose į valstybės finansuojamas vietas pateko abiturientai, kurių mažiausias surinktas buvo 18,04, vidutiniškai šis balas į programas svyravo nuo 18,04 iki 19,84. Fizinių mokslų verslo informatikos programoje mažiausias konkursinis balas į valstybės finansuojamas vietas buvo 14,64.

Pastebėtina, jau ne pirmi metai pagal kitų šalies universitetų bakalaurų, siekiančių studijuoti magistrantūrą, skaičių MRU yra ryškus lyderis. Daugiausia prašymų gauta iš Vilniaus pedagoginio universiteto, Vilniaus universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto bakalaurų. Papildyti savo žinias – su tokiais tikslais magistrantūros studijų siekia ir Klaipėdos, Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos universitetų, kitų aukštųjų mokyklų bakalaurai.

MRU atlikta naujųjų bakalaurų ir magistrantų apklausa parodė, kad vienas esminių kriterijų renkantis mokslus universitete – studijų kainos ir kokybės santykis. Būsimiesiems studentams taip pat svarbi lanksti studijų sistema, suteikianti galimybę modeliuoti žinias pagal pasirinktą karjerą, aukštosios mokyklos inovatyvumas bei tarptautiškumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius