Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus apylinkės prokuratūra pradėjo tyrimą dėl lietuviško tinklalapio pardavinėjamų diplomų

Antradienį Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d. (dokumento suklastojimas ir disponavimas suklastotu dokumentu).
Netikras diplomas
Netikras diplomas / Parduodu.lt patalpintos prekeivių nuotr.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Vilniaus apskrities VPK Vilniaus m. 6–ojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriui. Šią informaciją 15min.lt patvirtino Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė.

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

Priminsime, kad sausį Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama įvertinti, ar interneto lietuviškame tinklalapyje siūlomas užsienio universitetų diplomų platinimas galimai nepažeidžia viešojo intereso apsaugos ir teisės aktų reikalavimų.

Kaip tuomet 15min.lt teigė ŠMM Komunikacijos skyriaus vadovė Nomeda Barauskienė, išsilavinimą patvirtinančius dokumentus gali išduoti tik leidimą vykdyti studijas turinčios aukštosios mokyklos ir tik asmenims, kurie baigė atitinkamas studijas.

„Kitoks aukštojo mokslo diplomų įsigijimas negali būti toleruojamas“, – tvirtino N.Barauskienė, pridūrusi, kad su tokiu atveju, kai siūloma pirkti aukštojo mokslo diplomą, ŠMM susiduria pirmą kartą.

15min.lt jau rašė apie tinklalapį Parduodu.lt, kuris prekiauja užsienio valstybių universitetų diplomais. Šiuo metu jiems net taikoma nuolaida – vietoje 4 tūkst. Lt jie kainuoja 1,5 tūkst. Lt. „Atsiperka jau po pirmo semestro“, – rašo pardavėjai. Pastarieji viliodami patiklius vartotojus tikina, kad tokia veikla yra legali ir su jokiais įstatymais nesikerta.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius