Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto studentai sukūrė Valstybinės kultūros paveldo komisijos logotipą

Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Grafinio dizaino katedros pirmo ir antro kurso magistrantai ir jiems vadovavęs prof. Virgilijus Trakimavičius per savaitę trukusias kūrybines dirbtuves sukūrė 12 Valstybinės kultūros paveldo komisijos logotipo variantų.
Studentų darbų paroda. Nuotraukoje – VKPK pirminin kė ir prof. Virgilijus Trakimavičius
Studentų darbų paroda. Nuotraukoje – VKPK pirminin kė ir prof. Virgilijus Trakimavičius / vkpk.lt

Paveldo komisijos nariams vertinant pateiktus siūlymus, daugiausiai diskusijų kėlė etnografinius motyvus perteikiantys magistrantų darbai.

Paveldo komisijos narius sužavėjo visi studentų darbai, bet jie nutarė pasirinkti antrakursės Aurėjos Jucevičiūtės sukurtą logotipą, atspindintį Lietuvos tradicijas. Pasirinktas logotipas yra minimalistinis, jo forma – kvadratas – simbolizuoja žemę, centrą. Pasirinkta tamsiai raudona spalva suteikia iškilmingumo, svarumo. Anot Paveldo komisijos nario Augio Gučo, „logotipas yra aiškus, smagus, informatyvus ir estetiškas.“

Grafinio dizaino katedros studentai nuolat dalyvauja kūrybinėse dirbtuvėse ne tik Lietuvoje, tačiau ir užsienyje, iškovoja aukščiausius apdovanojimus tarptautiniuose konkursuose, o studentų projektai keliauja net į JAV vykstančias parodas. Paveldo komisija džiaugiasi neatlygintinu VDA KF Dizaino katedros studentų dalyvavimu kuriant logotipą bei dėkoja už pagalbą.

Paveldo komisija yra Seimo, prezidento ir Vyriausybės ekspertė bei patarėja kultūros paveldo valstybinės politikos ir jos įgyvendinimo klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius