Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po dėstytojų ir studentų šventės universiteto chemikai atsidūrė policijoje

Vilniaus universitetas mokslo metus pradėjo spalvinga ir triukšminga eisena. Keliems studentams rugsėjo 1-oji baigėsi policijoje.
Rugsėjo 1-osios šventė Vilniaus universiteto Didžiajame kieme
Rugsėjo 1-osios šventė Vilniaus universiteto Didžiajame kieme / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Vytas, Gedas ir Kęstutis – kas juos žino, tas gudrutis“, „Mes skaičiuosim, programuosim ir visus suformatuosim“, „Mano fakas – mano troba, šiandien suradau sau stogą“, „Dieną naktį nemiegosim, už gyvybę mes kovosim“ – štai tokiais šūkiais šiandien aidėjo Vilniaus Gedimino prospektas. Mokslo metų pradžią triukšmingai paženklino seniausios Lietuvoje alma mater dėstytojų ir studentų eisena.

Nuo Seimo rūmų su plakatais, fakultetų atributika ir entuziazmu pajudėję studentai keliavo į Vilniaus universiteto didįjį Petro Skargos kiemą. Čia vyko mokslo metų pradžios šventė – Initium semestri.

Pasižiūrėti eisenos susirinko nemažas būrys vilniečių, kurį laiką buvo uždarytas eismas Gedimino prospekte ir Šventaragio gatvėje.

Apie 4 tūkst. pirmakursių šventėje sveikino universiteto rektorius Benediktas Juodka, savo kalboje akcentavęs savarankišką darbą studijų metu. „Jokios aukštojo mokslo reformos, tarybos, rektoriai jums nepadės, jei nebūsite nusiteikę tobulėti patys“, – mokė rektorius.

Premjeras Andrius Kubilius ir švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius sveikino savo fakultetų kolegas: premjeras – fizikus ir, kaip pats minėjo, dėl suprantamų priežasčių, – filologes, o ministras – teisininkus ir politikos mokslų studentus. A. Kubilius nepraleido progos pabrėžti, kad mažai šaliai – Lietuvai – reikia remtis visų pirma žiniomis, mokslu ir aukštosiomis technologijomis.

Dar vienas universiteto auklėtinis, Vilniaus meras Artūras Zuokas, siūlė pirmakursiams nepamiršti ir studentavimo, o ne tik studijuoti. 

Tiesa, ne visiems eisena baigėsi laimingai – naujienų portalo DELFI žiniomis, du pirmakursiai chemikai, už viešosios tvarkos pažeidimą – sprogstamųjų užtaisų mėtymą – atsidūrė Vilniaus miesto 3-ajame policijos komisariate. Nuo studentų išdaigų niekas nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius