Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius: esu daugiau marionetinė figūra

Antradienį daliai mokytojų pradedant neterminuotą streiką, Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius „Žinių radijui“ sakė, kad mokytojams ir mokykloms reikia sugrąžinti sprendimų priėmimo teisę, nes šiuo metu jie, anot S.Jurkevičiaus, negali priimti jokio tvirtesnio sprendimo.
Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius
Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

„Esu daugiau marionetinė figūra, kuri kuo toliau, tuo mažiau gali veikti ir priimti sprendimus savarankiškai, net remdamasis mokyklų bendruomenės sutarimu. Šiuo metu yra tiek daug prileista įvairių keistų apribojimų, kurie išties varžo pedagoginę bendruomenę ir apskritai nori atimti bet kokią iniciatyvą“, – laidoje „Dienos klausimas“ antradienį sakė S.Jurkevičius.

Pasak jo, mokyklos direktorius negali priimti nei tvirtesnio sprendimo auklėjamuoju, nei tėvų elgesio požiūriu. Direktoriaus pozicija esą yra stovėti nuošalėje, besistengiant išvengti bet kokio tvirtesnio sprendimo. Pati mokykla kaip institucija, S.Jurkevičiaus teigimu, kažkuria prasme tampa beverte.

„Buvo laikai, kai mokyklos taryba, mokytojų taryba, galėjo priimti sprendimus vienokiu ar kitokiu klausimu. Dabar visa tai yra nustumta į pašalį. Žmonės tiesiog vengia bet kokios iniciatyvos, slepia daug mokykloje iškilusių problemų“, – kalbėjo jis.

Anot Vilniaus licėjaus direktoriaus, yra slepiama ir nepasakoma, kiek yra naudojama smurto prieš mokytojus, kaip neadekvačiai kartais elgiasi tėvai.

„Mokykla prarado bet kokią savivertę. Sumenkinta ir supainiota reformose mokykla šiuo metu tapo bejėgė“, – kalbėjo S.Jurkevičius.

Antradienį dalis mokytojų pradėjo neterminuotą streiką. Švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis mokytojų profsąjungos keliamus reikalavimus laiko nerealiais, o organizatorių veiklą įtartina. Anot jo, patenkinti streikuojančių mokytojų reikalavimus biudžete reikia pusės milijardo litų. Ministras sako, jog geopolitinė situacija verčia streikuotojų veiklą vertinti atsargiai.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius