Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus universitete – iškilmingas INITIUM SEMESTRI

Rugsėjo 1 d. Vilniaus universitetas iškilmingai paskelbs naujų studijų metų pradžią. Šventė prasidės 9.30 val. Universiteto vėliavos pakėlimu Bibliotekos kieme. Vėliavą, kaip naujų studijų metų pradžios simbolį, iškels Kauno humanitarinio fakulteto dekanas prof. dr. Saulius Gudas.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15 val. prasidės įspūdingiausia šventės dalis – tradicinė Vilniaus universiteto dėstytojų ir studentų eisena į universiteto centrinius rūmus Gedimino prospektu. Lydimi VU pučiamųjų orkestro „Oktava“ ir sostinės centrą drebindami studentiškomis skanduotėmis margaspalvės eisenos dalyviai žygiuos į VU Šv. Jonų bažnyčią, kurioje 15.30 val. prasidės iškilminga INITIUM SEMESTRI ceremonija. Susirinkusiuosius sveikins universiteto rektorius akademikas Benediktas Juodka, LR Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, kiti garbingi svečiai. Po bažnyčios skliautais nuaidės ir pirmakursių priesaika.

Per šių metų bendrąjį priėmimą į VU įstojo 3796 bakalauro ir vientisųjų studijų studentai. Į valstybės finansuojamas vietas pateko 2770, o į valstybės nefinansuojamas – 1026 studentų. Patraukliausios studijų programos universitete – medicina, ekonomika, teisė, politikos mokslai, anglų filologija. Nuo šių studijų metų pirmosios pakopos studijas papildė kelios naujos studijų programos: vokiečių ir kita užsienio (švedų) kalba, genetika, anglų ir kita užsienio (ispanų) kalba. Jos sulaukė didelio stojančiųjų susidomėjimo.

Džiugu, kad „šimtukininkų“ pasirinkimuose ir vėl dominuoja Vilniaus universitetas. Iš 10 šimtukininkų pasirinktų populiariausių studijų programų 9 priklauso VU. Populiariausios tarp geriausių abiturientų – medicina, ekonomika, politikos mokslai, teisė, psichologija, finansų ir draudimo matematika, filosofija, taikomoji fizika, fizika.

Šiuo metu vis dar vyksta papildomas priėmimas į antrosios pakopos studijas VU. Magistrantams taip pat pasiūlytos naujos – marketingo ir integruotos komunikacijos, medicinos fizikos ir rusistikos studijų programos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius