Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus universiteto bibliotekai – 440 metų

2010-ieji Vilniaus universiteto bibliotekai – šventiniai metai. Viena seniausių bibliotekų Rytų ir Vidurio Europoje mini 440 metų sukaktį.
Vilniaus universiteto bibliotekai – 440 metų.
Vilniaus universiteto bibliotekai – 440 metų. / Organizatorių nuotr.

Universiteto bibliotekos pradžia – 1570 m. spalio 15 d., kai steigiant Jėzuitų kolegiją, vėliau tapusią Universitetu, buvo įkurta ir biblioteka. Per šimtmečius sukaupto kultūros paveldo unikalumas ir vertė, sprendimų kūrybiškumas jį aktualinant, atvirumas ir inovacijos teikiant informacijos paslaugas parodo išskirtinę VU bibliotekos vietą Lietuvos mokslo, kultūros istorijoje, teigiama išplatintame pranešime.

VU biblioteka kviečia spalio 15 d. dalyvauti renginiuose, atspindinčiuose jos istorijos etapus, veiklos kryptis. 9 val. VU Mažojoje auloje prasidės mokslinė konferencija „VUB – ženklas istorijos žemėlapyje: paveldas – iššūkiai, postūmiai ir galimybės“. Konferencijos tikslas – bendros naujų kultūros paveldo apsaugos ir sklaidos paradigmų paieškos. Bus skaitomi pranešimai ir diskutuojama apie mokslinius kultūros paveldo tyrimus bei modernių technologijų teikiamas galimybes jo saugojimui bei aktualinimui.

Sukakties dieną bibliotekoje vyks parodos „Baltarusių etnografo Isako Serbovo 1911–1913 metų nuotraukų kolekcija VU bibliotekos Rankraščių skyriuje“ atidarymas. Tai itin vertingas rinkinys besidomintiems Baltarusijos istorija ir etnografija.

Teminė ekskursija „VUB 440 – epochų ženklai“ bibliotekos svečiams suteiks galimybę pamatyti istorines bibliotekos sales ir moderniai įrengtas erdves, sukakties proga parengtas ekspozicijas.

Šventinę dieną vainikuos Bibliotekos vardo suteikimo ceremonija VU Botanikos sodo alėjai. Tai bus pirmoji vardinė alėja VU Botanikos sode ir, tikėtina, gražios tradicijos pradžia.

„Bibliotekos alėja kiekvienam apsilankiusiam VU Botanikos sode ne tik primins apie VU biblioteką, bet ir atspindės gražios draugystės ir bendradarbiavimo ženklą. Labai džiaugiamės, kad alėjos atidarymas sutampa su VU bibliotekai svarbia sukakties data – 440 metų,“ – kalbėjo VU bibliotekos generalinė direktorė Irena Krivienė.

Renginiai vyks 2010 m. spalio 15 d. Vilniaus universitete, VU bibliotekoje ir VU Botanikos sode. Daugiau informacijos www.mb.vu.lt
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius