Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje duris vėl atvers Lyderystės akademija moksleiviams

Trisdešimt moksleivių iš beveik dvidešimties sostinės mokyklų tapo Lyderystės akademijos studentais. Projekto „Lyderystės akademija“ sumanytojai – Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla (VU TVM) ir Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas (VU TSPMI), Vilniaus privati gimnazija ir Vilniaus miesto savivaldybė.
J.Niedvaras
J.Niedvaras / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Lyderystės akademijos tikslas – skatinti ir padėti moksleiviams tapti moraliais ir atsakingais lyderiais savo mokyklose, bendruomenėse ir tolesniame gyvenime. Taip pat siekiama ugdyti jų pasitikėjimą savo jėgomis, suteikti teorinių ir praktinių žinių, teigiama išplatintame pranešime.

Moksleiviai, norintys studijuoti Lyderystės akademijoje, turėjo parašyti motyvacinį laišką ir rašinį „Kova prieš patyčias mano klasėje. Problemos sprendimas lyderio akimis“. Komisija atrinko geriausius rašinius, kurių autorius ir pakvietė tapti projekto dalyviais.

Lyderystės akademijoje studijuos dešimtų – dvyliktų klasių moksleiviai. Daugiau nei penketą mėnesių truksiantys mokslai prasidės jau šių metų gruodžio 18 dieną. Ateities lyderiams yra parengta speciali lyderystės, verslo ir politikos mokslų programa, o paskaitas jiems skaitys VU TVM ir VU TSPMI dėstytojai, verslininkai.

„Šiemet mokslų programa buvo patobulinta, atsižvelgiant į praėjusių metų absolventų pageidavimus. Atsirado dar daugiau paskaitų, susijusių su lyderyste, psichologija ir diplomatija“, – apie studijų programą pasakojo Tatjana Liubertienė, Vilniaus privačios gimnazijos direktorė.

Šiemet didelis dėmesys Lyderystės akademijoje bus skiriamas praktiniams užsiėmimams. Moksleiviai lankysis verslo įmonėje, domėsis, kaip organizuojamas darbas. Vėliau patys turės atlikti konkrečias praktines užduotis.

VU TVM direktorius Julius Niedvaras įsitikinęs, kad Lyderystės akademijoje studijuosiantys moksleiviai ateityje taps itin ryškiais lyderiais pasirinktose veiklos srityse. „Praėjusių metų patirtis rodo, kad Lyderystės akademijoje mokosi gabūs moksleiviai, kurie yra savo klasės ar net mokyklos lyderiai. Labai svarbu, kad tokie jaunuoliai kuo anksčiau patektų į aplinką, kurioje jų gabumai būtų pastebėti ir ugdomi, o idėjos nebūtų užgesintos. Net neabejoju, kad Lyderystės akademija moksleiviams yra puiki jų kelio pradžia, leidžianti geriau pažinti save ir suprasti kokios srities studijos jiems būtų įdomios baigus mokyklą“, – įsitikinęs J.Niedvaras.

Visiems baigusiems mokslus bus įteikti Lyderystės akademijos diplomai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius