Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VPU: VU klaidina visuomenę

Vilniaus universitetas (VU) ketvirtadienio rytą išplatino pranešimą, kuriame skelbė, kad stiprins bendradarbiavimą su Vilniaus pedagoginiu universitetu (VPU). Tuo tarpu VPU pavakarę išsiuntinėjo pranešimą, skelbiantį, jog VU klaidina visuomenę.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ketvirtadienio rytą VU išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad VU Senatas pritarė strateginio bendradarbiavimo sutarties su VPU sudarymui ir įgaliojo VU rektorių akademiką Benediktą Juodką ją pasirašyti.

Pranešime teigiama, kad ši sutartis tęs 2010 m. birželį ketinimų protokole Dėl VU ir VPU konsorciumo įsteigimo numatytus šalių įsipareigojimus.

„VU Senatas yra įsitikinęs, kad abiejų universitetų dėstytojų pajėgumų sujungimas ruošiant būsimus pedagogus yra prasmingas ir savalaikis. Tai užtikrins efektyvesnį akademinių resursų naudojimą, sustiprins mokslinį būsimų specialistų potencialą bei pakels pedagogikos ir edukologijos specialistų rengimo lygį į aukštesnę pakopą“, – pranešime spaudai skelbia VU.

VPU: sieksime savarankiškumo

Tuo metu VPU ketvirtadienio pavakarę pranešime skelbė, kad VU pranešimas spaudai dėl bendradarbiavimo su VPU stiprinimo yra klaidinantis.

„Vilniaus pedagoginis universitetas yra gavęs Vilniaus universiteto parengtą strateginės partnerystės sutarties projektą, tačiau jo nesvarstė ir neįpareigojo rektoriaus akad. A. Gaižučio jo pasirašyti. Stebėtina, jog Vilniaus universiteto senatas vienašališkai pritarė savo paties parengtam sutarties projektui“, – rašoma pranešime.

VPU pažymi, jog ir ateityje žada siekti būti savarankiška specializuota aukštąja mokykla, rengiančia plataus profilio kokybiškus ir šiuolaikiškus edukologijos specialistus. VPU pareiškė esąs pasirengęs bendradarbiauti su visomis aukštosiomis Lietuvos mokyklomis jam priimtinais ir Lietuvos švietimo sistemai naudingais pagrindais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius